реклама Делікат

До 120-річчя від дня народження відомого українського вченого-помолога і селекціонера плодових культур, сина і послідовника Левка Симиренка Володимира у науковій бібліотеці ЧНУ ім. Б. Хмельницького відбулися науково-краєзнавчі читання.

Організували захід представники обласної організації Національної спілки краєзнавців України, наукової бібліотеки та ННІ історії і філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького, а також обласного краєзнавчого музею.

– Черкащани гордяться своїм земляком і шанують його пам’ять. Володимир Симиренко – не тільки видатний селекціонер, а й талановитий організатор науки, розробник методології сучасного садівництва, людина трагічної долі, – відкрив читання голова облорганізації НСКУ, кандидат історичних наук Василь Мельниченко.

Далі слово взяла завідувач музею «Родина Симиренків» Наталя Круподеря, яка ознайомила присутніх із життєвим і науковим шляхом Володимира Симиренка, уродженця села Млієва Городищенського району.

Як повідомляє директор наукової бібліотеки ЧНУ ім. Б. Хмельницького Григорій Голиш, спеціально до річниці науковий співробітник обласного краєзнавчого музею, відомий поет і краєзнавець Микола Борщ презентував поему «Платонів хутір – геніїв колиска».

Показали учасникам заходу й публіцистично-документальний кінофільм про родину Симиренків, знятий у 2007 році на батьківщині науковця. Авторами сценарію стрічки є Галина і Юрій Криворчуки, режисером та продюсером – Василь Вітер.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Остап 28.12.2011 22:14
Від цієї інформації війнуло чимось духовним, інтелігентним. Родина Симиренків гідна всенародної шани.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100