реклама Делікат

реклама

Цікаву реакцію викликала в голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба інформація про те, що на раді обласної організації Української Народної партії актив партії напівжартома запропонував не проводити взагалі вибори, зважаючи на ту політику, яку запроваджує провладна партія. Пропозицію з’їзду УНП озвучила на брифінгу, що проходив 20 вересня, журналістка «Нової Молодь Черкащини». Вислухавши її, губернатор ствердно відповів, що УНП… не отримає місць у місцевих радах.

Передісторія

Леонід Даценко: обласна влада тоталітарними методами знищує демократичні завоювання

Леонід Даценко: обласна влада тоталітарними методами знищує демократичні завоювання

– Пропозицію до влади стосовно того, що, можливо, вибори не слід проводити взагалі, озвучив я, – розповідає «Прочерку» голова Черкаської обласної організації Української народної партії Леонід Даценко. – Вона виникла на основі наступних подій. Як ви пам’ятаєте, керівництво облдержадміністрації, а конкретніше губернатор Сергій Тулуб заявляв, що Партія регіонів набере на Черкащині 70% голосів. Далі були сформовані територіальні виборчі комісії (і затверджені ЦВК), керівництво яких на 95% складається з представників провладної коаліції: регіоналів, комуністів, литвинівців. Та й загальна політика регіоналів, спрямована на встановлення єдиної керуючої сили, – починаючи від прибиральниці і закінчуючи керівниками в районах, школах, лікарнях, сільських радах, – дає підстави говорити про те, що, можливо, вибори не треба проводити. А зекономлені кошти, які повинна піти на проведення виборів, передати на нормальні речі, такі як добудова обласної лікарні, газифікація, ремонт доріг.

Розв’язка

Публічне приниження губернатором політичних опонентів УНП розцінює як адміністративний тиск

Публічне приниження губернатором політичних опонентів УНП розцінює як адміністративний тиск

…Вислухавши на зустрічі з журналістами пропозицію від УНП, губернатор Сергій Тулуб висловив упевненість у тому, що представники цієї партії не пройдуть до місцевих рад.

–Те, що представники УНП – аутсайдери, то це ясно. Те, що вони не отримають місць у цих радах, то це точно. Бо їхня політика і їхні фактичні дії, які були впродовж останніх років, показали, чи вони піклуються за народ України, чи не піклуються. І якраз на цих виборах їм дасть оцінку кожен черкащанин, який прийме участь у виборах. Так що, нехай про це потурбуються, – «дав вказівку» губернатор.

Такі висловлювання голови Черкаської облдержадміністрації обурили керівників УНП в області і переконали їх, що вибори таки справді не слід проводити. Про це Леонід Даценко теж повідомив «Прочерку».

– Чи може чиновник такого високого рівня так висловлюватись? Я можу розцінювати це як пряму вказівку до всіх структур виконавчої влади в області, до територіальних, дільничних комісій, щоб вони не пропускали кандидатів від УНП в якусь раду. Це ж зводиться до абсурду! – говорить пан Леонід. – І тому висновок, який ми можемо завтра зробити з цієї ситуації, що склалась в області, так це закликати жителів готуватись не до виборів, які, я так розумію, хочуть сфальсифікувати на 100%, а вийти на майдани, як в 2004 році, щоб вибороти право на вибори, на свободу. Влада просто не залишає опозиційним силам іншого вибору. Тож треба йти на майдани і зсунути таку владу, яка тоталітарними методами руйнує і знищує всі демократичні завоювання.

Керівник обласної організації УНП вважає, що саме його політична сила почала відігравати головну роль в опозиційному таборі.

– Це і призводить до того, що Українську Народну партію, як фактичного лідера опозиційних сил за нашими діями, заявами і нашою позицією, хочуть стерти з політичної карти Черкащини. У той же час, це додає нам впевненості, що влада більше боїться на Черкащині УНП, і ми на правильному шляху, – переконаний Леонід Даценко.

У той же час, пан Леонід сумнівається, що опозиційні сили зможуть виграти вибори і сформувати зі своєї більшості владу на рівні місцевого самоврядування. Тому він переконаний, що в радах наступні п’ять років будуть барикади.

– І наше звернення до всіх опозиційних сил: хлопці, ви готуйтесь до барикад і набирайте в списки людей, які готові 5 років бути в радах, як на барикадах, відстоюючи інтереси черкащан і українські інтереси, – говорить Леонід Даценко.

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 Страх Тулуба 26.09.2010 12:14
У Партии Регионов другого выхода нет как фальсифицироват ь или задействовать админрессурс.
Но и тут они провытыкали.Своими заявлениями они могут пугать таких как Доценко или свободовцев, а Фронт Змин, Сильную Украину, БЮТ, ПВД Одарыча - тут извольти-с
Например, тот же Одарыч готовит дублющие списки в горсовет и нескольких дублюющих кандидатов в меры. Если снимут его и его список, то его люди и его человек пройдут в городскую власть по спискам других партий.
Фронт змин привлекает иостранных спецов, Сильная Украина супер-пупер юристов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 DemonsHeart 25.09.2010 09:40
Віктор, вы метко подметили что мы казацкого роду, а вы знаете что кандидат в мэры Черкасс тоже реестровый казак... Так что поддержим своих, атаманов да казаков!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Віктор 24.09.2010 19:37
Шановні земляки! Давайте згадаємо зайд нашої Черкаської землі: це і білоблоцькі, і даниленки, тепер тулуби якісь - все це приходить і зникає, а ми, славні нащадки козацького роду Черкащини, залишаємося на цій землі бо це наша земля. І саме нам, по своєму розумінню та прагненню вибирати собі старшин та курінних отаманів. То ж будьмо послідовними в своїх уподобаннях, не зраджуймо своїх переконань - не віддамо жодного голосу предста :P :P :P :P клану. Ми знаємо ту силу, яка дійсно піклується про людей, віримо їй і надіємося на НЕЇ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 SIRKO 24.09.2010 15:10
Може,Даценко і не в Черкаській міській чи обласній раді,але сьогодні це не такий вже й мінус,з огляду на підбірку фейсів у тих установах.До того ж,це ми самі собі такі ради обрали,а тепер пеняєм.То,може,треба було б за Даценка голосувать?А про майдан він теж правий,інакше всіх в асфальт закатають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 ПЕГАС 23.09.2010 11:26
Льоня, розслабся.. Ні при Кучмі, ні при Ющенкові,якого ти нещадно критикував, до Черкаської міської чи обласної ради не пройшов жоден депутат від УНП, в тому числі і ти. То які тобі президенти потрібні, щоб нарешті ти став депутатом хоча б сільської ради? Може не варто гніватись на дзеркало, коли ***?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Кронос 23.09.2010 11:17
Опозиция это не только треп, на который никто не обращает внимания. Вот что Леня Даценко конкретно собирается делать, чтоб не допустить захвата Черкас донецкими окупантами7
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100