реклама Делікат

Регіонал Сергій Пачесюк закликав прийняти бюджет, наголошуючи, що опісля треба ще багато питань вирішити з міністерствами і відомствами

Регіонал Сергій Пачесюк закликав прийняти бюджет, наголошуючи, що опісля треба ще багато питань вирішити з міністерствами і відомствами

Черкаська обласна рада сьогодні прийняла бюджет області на 2012 рік. За це рішення на сесії проголосували 65 з 82 присутніх в залі депутатів. Обласна рада вирішила установити загальний обсяг доходів обласного бюджету на наступний рік у сумі 2221, 5 млн. грн. та обсяг видатків у сумі 2221,5 млн. грн.

– Традиційно пропонується два етапи затвердження обласного бюджету. Перший етап: на цій сесії ми затверджуємо обсяг асигнувань по головних розпорядниках на здійснення делегованих державних повноважень. Це, в основному, охорона здоров’я, соціальний захист, освіта, культура тощо. На другому етапі будуть плануватися кошти на підтримку необхідних бюджетних програм. Сподіваюся, що до кінця лютого вийдемо на сесію де будемо проводити цей другий етап формування видатків, – виступив перед голосуванням начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Володимир Кулеша.

Володимир Кулеша коротко озвучив затверджені показники.

– Приріст видатків загального фонду обласного бюджету планується на рівні 18%. Разом з тим, цими коштами місцеві бюджети мають забезпечити закладений на 2012 рік приріст заробітної плати на 24%, збільшення видатків на спожиті енергоносії на 39%, перекрити індекс росту споживчих цін на 7,9%. Для того, щоб вирішити ці питання, Міністерством фінансів передбачено для місцевих бюджетів такі джерела як додаткова дотація на вирівнювання фінансової забезпеченості, нерозподілений резерв коштів. Завдяки використанню цих ресурсів запропонований проект обласного бюджету повною мірою забезпечує виплату заробітної плати з дотриманням передбаченого зростання соціальних стандартів дербюджетом на 2012 рік, – запевнив Володимир Кулеша.

Слова попросив народний депутат від Партії регіонів Сергій Пачесюк. Він закликав всі політичні сили до конструктивної співпраці і до голосування за бюджет, після чого «ще треба вирішити багато питань».

– Треба сьогодні працювати над тим, щоб залучати кошти всіх міністерств і відомств для успішного розвитку нашої області, – наголосив Сергій Пачесюк.

Зміни до бюджету пропонувала внести депутат Любов Майборода, однак більшість її не підтримала. А депутат обласної ради від «Фронту Змін» Наталія Старікова зазначила, що опозиція не підтримуватиме такий бюджет, бо він створений під інтереси «певної купки людей».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 NazarStodola 29.12.2011 21:23
Ну, якщо Однако щиро вірить у подорожчання споживчих продуктів в наступному році
лише на 8%, то воно (Однако) обома рукаи "за". У нього ж вже сьогодні життя покращилось... А сліпенька й дурненька опозиція не бачить цього покращення ні сьогодні, ні вчора, ні завтра.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Однако 29.12.2011 18:42
А баба Яга, как всегда против :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100