реклама Делікат

Черкаському центру виховання молоді «Вулкан» виповнилося 25 років.


На святкування зібралися засновники спортивного клубу, тренери, вихованці, представники влади міста та області.

Восьмирічний Ярослав Фетішок три роки займається у клубі «Вулкан»:

– Свою першу нагороду я здобув у змаганнях із кікбоксингу, другу – у рукопашному бої, – перебирає медалі на грудях хлопчик. – Я хочу бути схожим на свого тренера Ігоря Григоровича, тому що він спритний і сильний, його ніхто не може образити, – запевняє юний чемпіон.

– Усі медалі, які ви бачите на наших спортсменах, привезені з різних чемпіонатів. Зауважте, що «найнижчий рівень» серед цих нагород – це чемпіонати України, – говорить директор департаменту зв’язків з громадськістю корпорації «Вулкан» Наталія Якименко. – У середньому за рік наші хлопці привозять із різноманітних змагань близько 200 медалей, – пишається вона.

У спортивному клубі є три майстри спорту міжнародного класу, один заслужений майстер спорту. Ще одному вихованцю – Артему Савенку – сьогодні з нагоди свята директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому Ірина Топчій вручила посвідчення майстра спорту України з кікбоксингу.

Президент корпорації «Вулкан» та спортивного клубу «Вулкан» Андрій Лебединський переконаний, що таких результатів спортсмени досягають завдяки їхньому наставнику-головному тренеру – заслуженому тренеру України Юрію Зубову, який єдиний із суддів країн СНД підтвердив у грудні цього року суддівську ліцензію за версією WAKO (Всесвітня асоціація кікбоксерських організацій).

З історії створення

Клуб «Вулкан» створили для того, щоб готувати юнаків до служби в лавах тодішньої радянської армії. Своєрідним поштовхом до організації спортивного закладу стала також війна в Афганістані.

Хлопці займалися тими самими дисциплінами, що й в армії: рукопашним боєм, парашутною підготовкою, стрільбою, долали смугу перешкод тощо.

Зараз центр виховання молоді «Вулкан» не лише загартовує молодих людей фізично, а й допомагає їм знайти свій шлях в житті: у складі тренерської бригади клубу – колишні вихованці.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100