реклама Делікат

Депутати Черкаської обласної ради більшістю голосів підтримали рішення про надання дозволу на передачу в оренду комплексу будівель за адресою: м. Черкаси, вул. Менделєєва, 4 (так звана «Андреєвська дача»).

Питання озвучив начальник управління майном обласної комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Володимир Семерей.

– Загальні витрати на утримання зазначеного об’єкту потребують значних коштів, а на 2012 рік потрібно додаткове фінансування на утримання цього об’єкту, який зараз не приносить прибутку. З метою раціонального використання цього комплексу, збереження коштів обласного бюджету пропонується надати дозвіл на оренду зазначеного об’єкту. Прошу підтримати даний проект рішення, – виступав Володимир Семерей.

– Вже область уся сміється з нас! Мовляв ми три роки воюємо за цей комплекс, немов у нас немає інших турбот! Тепер давайте вчудимо, щоб і вся Україна сміялася! Я вношу пропозицію: якщо нема грошей, давайте 51% залишимо за обласною радою, а 49% віддамо в оренду! – наголосив депутат Володимир Лук’янець.

– А скільки ви плануєте отримати від оренди цього комплексу? – запитала депутат Любов Майборода в Семерея.

– Я не можу відповісти на це питання… – сказав Семерей.
Замість Володимира Семерея (на фото – за трибуною) з депутатами дискутував Анатолій Рибак (справа)

Замість Володимира Семерея (на фото – за трибуною) з депутатами дискутував Анатолій Рибак (справа)

Йому на допомогу прийшов перший заступник голови обласної ради Анатолій Рибак:

– Для того, щоб дати відповідь на це запитання, треба провести конкурс. На основі всіх цих процедур – оцінки майна, тендерів, – буде визначена ціна квадратного метра. І тоді можна дати відповідь! – пояснив Рибак.

Любов Майбороду така відповідь, а точніше її відсутність, не задовольнила і вона пішла до трибуни:

– Я погоджуюся, що утримувати 5,5 гектарів і це приміщення в обласній комунальній власності – це ганьба! А Віктор Янукович закликав усіх можновладців боротися з бідністю. Ця Андріївська дача – це арабський синдром. Я вкотре вношу пропозицію на продаж з аукціону «Андріївської дачі» і це дасть нам 40 млн. гривень, які можна направити в бюджет, – сказала Любов Майборода.

Та їй заперечив Анатолій Рибак. Мовляв, спершу треба прийняти Програму приватизації.

– Тому я просив би вас підтримати пропозицію про здачу приміщень в оренду. Все буде прозоро: і аукціон, і тендери. Експертна оцінка буде відома! – зазначив Анатолій Рибак.

– А може ви раз і назавжди поясните громадськості, яку громада матиме користь від здачі цієї «дачі» в оренду? На мою думку, це питання не підготовлене як слід, – зауважив бютівець Анатолій Бондаренко.

Дискусії все-таки закінчилися тим, що більшість схвалила передачу «Андреєвської дачі» в оренду.

Від «Прочерку»: «Дача Андреєва» – колишня дача перших секретарів Черкаського обкому КПУ Олександра Андреєва та Івана Лутака.

За ініціативи губернатора Сергія Тулуба обласна влада забрала дачу в приватних орендарів – ПП «Гостинний двір». Влада звинуватила підприємця у непорядності і неналежному догляді за комплексом будівель, запевнивши: очільникам області просто необхідно мати якесь приміщення для прийому гостей.

Пізніше перший заступник голови обласної ради Анатолій Рибак говорив: «Моє бачення щодо долі цієї будівлі? Тут можна зробити хороший оздоровчий комплекс. Для людей, які проживають на території міста і для гостей…»

реклама

Коментарі  

 
+11 #2 ОЛЕКСАНДР 29.12.2011 17:15
І смішно і плакати хочеться від дій оцих ГОРЕ ДЕПУТАТІВ,ГОЛІВ та їх ЗАСТУПНИКІВ разом з прокурорами. Прокурори під тиском "ВЕЛИКОЇ ГОЛОВИ" домоглися розторгнення договору оренди з ПП "ГОСТИНИЙ ДВІР" в інтересах держави, а виявляеться , що діяли вони не в інтересах,а всупереч інтересам громади Черкащини та України. За час,що минув після розторгнення договору оренди, бюджету області завдано збитки на 265 тис. грн.Тепер ніби-то "прозріли" і вирішили під впливом тієї ж "ГОЛОВИ" знову передати об"єкт в оренду.Кому? Звичайно тій же "ГОЛОВІ" і дуже прозоро! Забули тільки ці "слуги народу",що Андріївська дача і досі не прийнята балансоутримува чем у ПП "ГОСТИНИЙ ДВІР",що на її ремонт ОРЕНДАРЕМ витрачено більше 2 млн.гривень,які в разі реалізації героїчних планів "ГОЛОВИ" потрібно виплатити з бюджету. Прикро,що більшість голосуючих за цей абсурд все розуміють,але під страхом гніву ПАНА КОЦЬКОГО ховаються в кущі.Можете і далі торгувати совістю,але торгувати ЧЕРКАЩИНОЮ вам не вдастся!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Теж хочу!! 29.12.2011 12:50
Схема відома: Сергій Рябцев, заступник Тулуба, орендує на андріївькій дачі дві кімнати, за що і платить. :cry: :cry: А користується ЦІЛИМ комплексом, де регіонали та вільні від совісті демократи влаштовують оргії з сауною та дівчатами.. :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100