реклама Делікат

Журналісти газети «Черкаський край» поцікавилися в депутатів обласної ради, чим їм запам’ятався рік, що минає, які в них плани на майбутній рік та як вони зустрічатимуть новорічне свято.

Іван ГРЕТЧЕНКО, Партія регіонів, секретар постійної комісії з питань праці та соціального захисту населення, голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України:

– Непростий був рік. Багато черкащан зверталося за допомогою, бо не вистачає грошей на ліки й операції. Та в нас обмежені фінансові можливості – не завжди знайдеш потрібні кошти. Доводилося й свої гроші давати. Кожного дня якісь проблеми виникали. А люди вірять, що Червоний Хрест допоможе, і йдуть до нас. Шукаємо кошти, просимо спонсорів, підприємців… Сподіваюсь, що в наступному році наша держава подолає закручений лабіринт проблем і українці заживуть краще, ніж зараз. А святкувати Новий рік буду на роботі, бо справ надто багато, – зізнається Іван Іванович.

Юрій ГРОМОВСЬКИЙ, ВО «Батьківщина», член постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування, безробітний:

– Цей рік був роком утрачених можливостей як для мене, так і для нас усіх. Складається враження, що хорошими в нашій країні є лише перспективи, а життя хорошого немає. Весь рік пройшов у якійсь незрозумілій метушні. Важко було й психологічно, й матеріально. Я зараз безробітний, бо був звільнений з роботи незаконно. Але захищатиму в суді свої права…

Вірю, що в новому році Україна здобуде собі свободу. А воля досягається двома шляхами: або патронами, або бюлетенями. Для мене другий варіант кращий. Я дуже стурбований тим, куди йде наша держава. І політичні процеси над керівниками опозиції не роблять честі нинішній владі. Скоріше за все, наступний рік я проведу у виборчій компанії, яка завершиться 28 жовтня.

Новий рік традиційно вважається родинним святом. Я хотів би, – але не знаю, чи вдасться, – зустріти його в колі родини й друзів. Але ніякого феєрверку, зважаючи на матеріальну скруту, не буде. Як вип’ю, то мені співати хочеться. Але не танцюю, бо з моїми габаритами це буде землетрус у Черкасах, – жартує депутат Юрій Дмитрович.

Юлія ВОЄВОДА, партія «Фронт Змін», член постійної комісії з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій, директор ТОВ «Інвест і К»:

– Можу сказати, що в цьому році люди перестали мовчати й почали висловлювати свої думки на загал та вимагати від влади дотримання своїх законних прав. Причому роблять це активно, виходячи на акції протесту. Це й афганці, й чорнобильці, й підприємці. Люди згуртувалися й відчули свою силу, почали відстоювати свої конституційні права й свободи, боротися за краще майбутнє… Я активно працювала як депутат облради. Зрозуміла одне: коли довго стукати в двері, то вони відчиняться. Коли є якісь проблеми, їх треба вирішувати, а не ховати голову в пісок. Мені вдавалося допомогти людям, які по кілька місяців ходили від одного до іншого чиновницького кабінету і не могли вирішити свої проблеми.

Наступного року я братиму активну участь у виборах. Хотілося, щоб все-таки народ навчився дивитися правді у вічі й обирати депутатів за покликом серця. Вибирати тих людей, які перейматимуться проблемами виборців, а не збагачуватимуться за рахунок людської довіри. Не треба боятися ворогів, треба боятися байдужих. І не допускати їх до влади.

Новий рік зустрічатимемо в сімейному колі. У нас велика родина. Я сама люблю готувати, зазвичай віддаю перевагу стравам української кухні. Обов’язково запечу курку чи качку, адже це дуже смачно й подобається моїм домашнім. Буде також ковбаса, фрукти, ягоди, звісно, шампанське, – розповідає Юлія Володимирівна.

Володимир КОЛОМІЄЦЬ, Партія регіонів, член постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів, перший заступник голови Державної податкової адміністрації в Черкаській області:

– Цей рік був досить плідним у прийнятті рішень обласною радою. Це дозволило швидко та якісно запроваджувати й фінансувати всі програми соціально-економічного розвитку Черкащини. Як податківець, скажу, що цьому сприяла й ефективна робота державної податкової служби, адже до місцевих бюджетів зібрано за 11 місяців 2011 року мільярд 519 мільйонів гривень, що на 188 мільйонів більше, ніж за відповідний період торік. Хочу відмітити злагоджену роботу обласної ради та облдержадміністрації.

У моєму Городищенському та інших районах фінансувалися об’єкти соціально-культурного призначення, на які роками не знаходилося коштів. Найголовніша програма «Будуємо нову Черкащину» вдихнула життя в сотні сіл – а це газифікація, ремонт будинків культури, шкіл, фельдшерсько-акушерських пунктів, доріг, реконструкція вуличного освітлення та багато інших добрих справ.

У наступному році постараюсь зробити для людей ще більше. Новий рік святкуватиму традиційно вдома – зі своєю сім’єю та близькими друзями, – говорить Володимир Васильович.

Ольга МАРТИНОВА, ВО «Батьківщина», член постійної комісії з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики та спорту, старший викладач кафедри дизайну ЧДТУ:

– Цей рік для мене був не зовсім вдалим у тому плані, що як депутат я хотіла б зробити більше. А зробила зовсім небагато як для своїх виборців, так і для членів спілки майстрів народного мистецтва, яку я очолюю. Думала, що вдасться підняти на достойний рівень народне мистецтво Черкащини, а насправді зробила недостатньо. На жаль, депутатам обласної ради зовсім не дали коштів на підтримку своїх виборців. Люди приходять з різними проблемами, але без грошей їх вирішити непросто.

Зате рік майбутній додає оптимізму, адже будуть вибори до Верховної Ради й хочеться вірити в зміни на краще. Надіюсь зробити для людей значно більше, ніж цього року. Я оптимістка й вірю в те, що в нас, зрештою, все налагодиться й буде гаразд.

Мої діти вже мають свої сім’ї, і я ніколи Новий рік не святкую сама. Я люблю новорічні свята, й не стільки сам Новий рік, як Різдво. Я ж родом із Західної України і люблю ці свята ще з дитинства. До речі, до Нового року зі спілчанами організовуємо в краєзнавчому музеї акцію з відродження народної різдвяної іграшки.

Готуватиму дванадцять традиційних різдвяних страв, зокрема, всякі вареники, голубці. Взагалі-то, до Свят-Вечора триває піст, тому в новорічну ніч намагатимусь обмежувати себе в їжі. Будемо надіятися, що в майбутньому році здійсняться всі наші мрії, – каже Ольга Михайлівна.

Анатолій ПОБІГАЙЛО, КПУ, заступник голови постійної комісії з питань приватизації, власності, підприємництва, інвестицій та захисту прав споживачів, пенсіонер:

– Без сумніву, обов’язки депутата обласної ради великі й значимі. Протягом цього року було прийнято ряд важливих програм, направлених на покращення життя жителів Черкащини. Вони потрібні, щоб конкретніше впливати на ситуацію. На мою думку, прийнята на останній сесії обласної ради програма «Село Черкащини-2020» дуже потрібна для відродження наших сіл. Адже не секрет, що село вимирає: занепав агропромисловий комплекс, сільські ради неспроможні утримувати соціальну сферу. У цій програмі зроблено детальний аналіз ситуації та визначено конкретні шляхи вирішення проблем черкаського села. Є надія, що при виконанні програми ситуація зміниться на краще.

Але суспільно-політична ситуація в Україні, на жаль, не покращується. Здійснювані урядом антинародні реформи не йдуть на користь суспільству. Безробіття, низький рівень життя, соціальна незахищеність – все це не може радувати. Ті підприємства, які вже розвивалися, знову стали занепадати. Це стосується й Черкаського автоскладального заводу «Богдан». Не кажу вже про райони та сільську глибинку. Процес так званої оптимізації галузей освіти, медицини, культури не призвів до серйозних зрушень. Тому рік цей був непростий для нас усіх.

У наступному році разом з однопартійцями активно готуватимемося до виборів у Верховну Раду. Зробимо все, щоб посилився вплив Компартії на суспільне життя.

Новий рік та Різдво зустрічатиму з родиною, з дітьми й онуками. Традиційно буде кутя, холодець, вареники й інші страви, які смачно готує дружина. І, звісно, гарний новорічний настрій! – посміхається Анатолій Пилипович.

Світлана ТРОФІМОВА, ВО «Батьківщина», член постійної комісії з питань правової політики, законності і правопорядку:

– Цей рік можна охарактеризувати, як дуже плідний. Мені вдалося зробити багато хороших справ для жителів Черкас.

У наступному році планую ділити час між плідною роботою та створенням сімейного затишку.

Новий Рік зустрічатиму в колі сім’ї, рідних та близьких. Поруч будуть чоловік, дочка, батько, а також брати та сестри з сім’ями. Родина у нас чимала: у батьків дев’ять дітей, шість онуків, три зяті та дві невістки, тож прихід року Дракона відзначимо дружно та весело, – розповідає Світлана Владиславівна.

Петро ЛИСЕНКО, Народна партія України, член постійної комісії з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства, завідувач поліклініки Маньківської центральної районної лікарні:

– Минулий рік був для мене чорним, бо я поховав сина. А в році майбутньому моя позиція залишиться незмінною – перш за все, працювати чесно на робочому місці, а як депутат обласної ради, намагатимусь виконувати те, що пообіцяв своїм виборцям. На жаль, часто депутати просто дурять людей своїми обіцянками, які на 90 відсотків не виконуються. А буває, що на сесії приймається спільне рішення профінансувати той чи інший об’єкт, але потім якийсь депутат телефонує в сільраду чи район і гордо повідомляє, що добився потрібних коштів. Це непорядно…

Звісно, дуже багато сил забирає виконання безпосередніх службових обов’язків, тому на депутатську роботу залишається зовсім мало часу.

Новий рік зустрічатиму і вдома й на роботі – першого січня чергуватиму в лікарні. Буде зовсім «весело», якщо почнуть привозити постраждалих в новорічну ніч, коли котлети з холодцями та горілка з шампанським вилазитимуть для святкувальників боком, – розкриває новорічне буття лікарні з незвичного боку Петро Олексійович.

Володимир БАГРІЙЧУК, Партія регіонів, голова постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області:

– У цьому році вдалося вирішити деякі проблеми наших виборців, зокрема, в Канівському районі. Територія району повністю очищена від накопичених десятиліттями отрутохімікатів. В школі села Таганча відремонтовано опалювальну систему. Забезпечено в повному обсязі потреби черкащан у зубопротезуванні й слухових апаратах. Виділено кошти на освітлення сільських вулиць, будівництво спортмайданчиків. Та я не задоволений станом доріг на своєму виборчому окрузі та по Черкащині в цілому, будівництвом житла, особливо для молодих сімей. Хотілося б значно більше зробити для підвищення заробітної плати черкащан та створити якнайбільше робочих місць. Те, що не зміг зробити в році минулому, перенесу в рік майбутній.

Новий рік зустрічатиму традиційно – в колі сім’ї. Можливо, приїдуть найближчі друзі. Люблю все, приготовлене моєю дружиною. А наготує вона багато, щоб побалувати нас на новорічне свято, — зізнається Володимир Петрович.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100