реклама Делікат

Сьогодні на сесії Черкаської міської ради депутати ухвалили міський бюджет. Серед пропозицій, які до нього вносили, була, зокрема, й пропозиція міського голови. Сергій Одарич запропонував скасувати практику надання міським головою і депутатами матеріальних допомог громадянам, а гроші з цього фонду спрямувати на здійснення тих заходів, котрі не могли бути передбачені в бюджеті.

 – Ми подивилися статистику за цей рік. Сумарно ми всі разом – депутати і міський голова надали допомогу 3,5 тисячам людей. Середній розмір її – близько 300 грн. Це непродуктивні видатки. Ми розпорошуємо близько 1 мільйона 300 тисяч, - аргументував Сергій Одарич. – Я проаналізував звернення – це, як правило, професійні прохачі. Ось тільки-но з’явиться повідомлення, що прийнятий міський бюджет, відразу піде шквал одних і тих же звернень і більше того, на одні й ті ж операції…

Утім, більшості депутатів така пропозиція не сподобалась. Регіонал Ігор Валовий зазначив: для багатьох людей це єдина можливість отримати від влади допомогу.

Його підтримав і депутат від «Батьківщини» Максим Булатецький.

– 90-95 відсотків звернень до свого депутата – це якраз прохання про матеріальну допомогу. В мене є реєстр таких звернень, більшість людей – інваліди, хворі, яким потрібні ці кошти…

Секретар міськради Віктор Горкун у зв’язку з цим сказав, що не завжди на одну людину припадає 300 гривень. І закинув, що депутат Володимир Мамалига одному прохачеві дав відразу 10 тисяч гривень… Та ще й необґрунтовано.

– Якщо Віктор Іванович вважає смерть матері цієї людини не подією, то я хотів би дізнатися, чи будівництво спортмайданчиків на його окрузі важливіше за будівництво зливової каналізації і озера Ріца, коло якого його виборці ходять щодня і болото перескакують..., - відреагував на звинувачення пан Мамалига.

У результаті голосування депутати не підтримали пропозицію міського голови. На що він вніс наступну: щоб гроші, передбачені на його фонд, віддали на галузь ЖКГ.

– І з мого фонду теж, - вигукнув із залу депутат Андрій Більда.

Відмовитися від свого фонду мерові таки дозволили. А от щодо окремих депутатів – розглядатимуть це пізніше.

– Так до вас же люди не ходитимуть, - зауважив хтось мерові.

– То й Слава Богу, це ж добре, коли не ходять, - каже Сергій Одарич. – Коли людям треба допомога, то я шукаю інші джерела.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #7 олегович 09.01.2012 21:40
А мамалига моодец! 10 тис.грн. чуваку на похороны отдал, что оказалось для негом "..... важливіше за будівництво зливової каналізації і озера Ріца, коло якого його виборці ходять щодня і болото перескакують..." исходя из его же слов. Т.е. на похороны он даёт из бюджета, а на вышасказанное, на его же участке, остальные должны скинуться?!
Хороший был бы мер -
Уна -унсо "кинул", "Антенну" - кинул, сейчас ещё "Нашу Украину" кинет и будет дальше светить своей " непьющей " физиономией:))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Саша 30.12.2011 12:47
На сферу ЖКХ, потому что там по карманам легче распихать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Романович 29.12.2011 21:05
Боже, ти нам за гріхи наші послав Одарича і Більду?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #4 Оксана Колісник 29.12.2011 18:41
Абсолютно вірне рішення! Практика депутатських фондів була започаткована В.М.Олійником і виглядала (попри всі розмови) як інструмент купівлі депутатів. Тобто, ці гроші використовували ся як додатковий дохід для депутатів міської ради через організацію липових звернень з відповідною комісією прохачам. Щоправда, цим же самим інструментом, кажуть, вельми ефективно, користувався і міський голова.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Сторож 29.12.2011 18:29
депутат від «Батьківщини» Максим Булатецький.
– 90-95 відсотків звернень до свого депутата – це якраз прохання про матеріальну допомогу. В мене є реєстр таких звернень, більшість людей – інваліди, хворі, яким потрібні ці кошти…
------------
Вот и вся его РАБОТА...подавать по пятницам...не свои, не кровные..и даже не заработанные батраками Геронимовки для него...а деньги содранные с работяг и предпринимателе й Черкасс :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Mardo 29.12.2011 18:16
Правильно,полов ину розкрадали самі ж депутати,решту-професійні прохачі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 оптимізатор 29.12.2011 16:22
Ну і МЕР!: 1,5 млн. ВИТРАЧАТИ на допомогу нужденним - "розпорошення грошей" :P :P Давайте ще у Дзюби бачків закупимо на 1,5 млн.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100