реклама Делікат

На Пастерівській встановили нові дорожні знаки. Частково вулиця стала непроїзною для вантажівок. Зокрема, це відрізок, що в районі оптового ринку.

Як ідеться у сюжеті телеканалу «Вікка», люди шоковані такими новаціями. Заборонні знаки з'явилися відразу на трьох перехрестях. До того – жодних попереджувальних! І водіям нічого не лишається, як порушувати правила або ж звертати у провулки. Люди побоюються, що фундаменти їхніх будинків просто не витримають таких вібрацій.

На практиці Пастерівська вже давно не проїзна. Маневрують між ямами та вибоїнами тут лише водії-відчайдухи. Та тепер частково ця вулиця ще й офіційно закрита для вантажівок. А тут вони – не рідкість. Бо поруч оптовий ринок і база.

– У суботу зранку люди побачили ці знаки. Вони з'явилися вночі. Ніхто не бачив, як їх встановлювали. А встановили знаки на перехрестях Пастерівська-Чайковського, Пастерівська-Невського та Пастерівська-Поднєвича, – каже місцевий житель Олександр Іванов.

До того попереджувальних знаків немає на жодному з перехресть. Виходить, заїхати вантажівкою на Пастерівську можна, доїхати до середини – теж. А далі, бідкаються водії, хоч у повітрі розчинися.

– Такого ще не бачив – це просто «сміхотворище». Якщо брати вулицю Енгельса, Пастерівську та Громова, то виходить, що рух транспорту замкнувся. Тобто, якщо вантажівка велика та треба проїхати по цій вулиці, то треба об’їжджати третю частину, а то й більше території міста, – бідкається водій Анатолій Олійник.

Хто об’їжджає, а хто й навпростець попри заборону. Законослухняні водії, вгледівши знак, хутчіш звертають у провулки. А там дороги і без вантажівок дихають на ладан.

– Зараз земля не мерзла, асфальт не мерзлий. Тому дорога буде розбита так, що тоді й пішки не можна буде пройти по провулку, – каже місцевий житель Василь Головченко.

Депутат Черкаської міської ради Олександр Савенко
зауважує: мікрорайон старий, приватні будинки – також:

– Вони просто не витримають перевантаження важкого транспорту, – переконаний він.

У мерії пояснюють: обмеження руху по Пастерівській – то не забаганка, а необхідність.

– До департаменту ЖКК звернулося КП «ЧЕЛУАШ», яке є балансоутримувачем вулиць міста, воно обстежило вулицю Пастерівську між Чайковського та Поднєвича. Просили розглянути питання щодо ремонту цієї ділянки. І для запобігання подальшого руйнування асфальту заборонити проїзд великовагових вантажних машин, – пояснює начальник управління вуличної інфраструктури, транспорту та зв’язку МВК Віталій Дядченко.

У той же час головний транспортник міста визнає: таки недопрацювали. А все тому, що в бюджеті скінчилися гроші. Тому на Пастерівській облаштували не всі знаки, що планували. Встановити решту в мерії обіцяють вже у січні.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #2 Черкащанин 30.12.2011 22:07
Чого ж в нашої влади все через одне місце??? У мене батьки живуть у провулку Стасова, то там цю неділю фури частіше ганяють, ніж легкові машини. Ми не проти перекриття вулиці, он у відео матеріалі теж всі возмущаються тільки через те, що знаки треба було нормально встановити. А то в нас як завжди - спочатку зроблять, а потім подумають...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 санёк 30.12.2011 15:02
:o А слабо сначала подумать, а потом уже чтото делать?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100