реклама Делікат

реклама

Ліпкань: «Сильна Україна» має власну програму по розвитку житлово-комунальної галузі

Ліпкань: «Сильна Україна» має власну програму по розвитку житлово-комунальної галузі

Без належного моніторингу, ефективно вирішувати проблеми житлово-комунальної галузі не вдасться. У цьому переконаний заступник директора державного, науково-дослідного та проектно-вишукувального інституту «НДІпроектреконструкція» (Черкаси) Микола Ліпкань.

– Більше того – нині кардинальних змін потребує сама система. Як член експертної комісії з житлово-комунальних реформ по Черкаській області при Національному Бюро політичної партії «Сильна Україна» вже встиг переконатися, що комунальні проблеми ідентичні в різних регіонах країни, –  стверджує Микола Ліпкань. – На сьогодні «Сильна Україна» має власну програму по розвитку житлово-комунальної галузі. Проте найперше, що потрібно зробити – це якісний моніторинг наявних проблем. Причому, пропонуємо, здійснити його по кожному багатоквартирному будинку. Коли збудований, у якому стані комунікації, які проходили ремонти – поточні, планові… На сьогодні немає бази, де зберігалася б подібна інформація. Натомість такі дані мають бути систематизовані у єдиний паспорт.

За словами експерта, це стане першим кроком до вирішення житлово-комунальних проблем кожного будинку. А щоб цей процес реально відбувався і був ефективним, кожне житлове приміщення отримає власний розрахунковий рахунок.

– Ідея полягає в тому, щоб квартплата, яку сплачують мешканці, акумулювалася і використовувалася виключно на потреби цього будинку, – пояснює Микола Борисович. – Такий підхід дозволить усунути ситуації, коли ремонти не проводяться у зв’язку з тим, що кошти пішли на ліквідацію приміром, поривів в іншому районі. Звісно, за цим стоїть і створення у містах, зокрема й у Черкасах, ефективної аварійної служби.

Микола Ліпкань переконаний: коли черкащани оцінять переваги такої системи, активізується і процес створення ОСББ.

– Сьогодні виникають просто-таки анекдотичні ситуації, коли ЖЕКи пропонують мешканцям лагодити покрівлю за власний кошт. І лише потім згідно актів виконаних робіт повертають витрачену суму через ту ж таки квартплату! Це нонсенс, адже навіщо у такому разі взагалі утримувати ЖЕК? – наголошує експерт. – Натомість при введенні пропонованої системи, проблема не стоятиме. На здійснення ремонтів у будинку, кошти зніматимуться безпосередньо з його рахунку. Таким чином люди знатимуть за що вони сплачують квартплату.

реклама

Коментарі  

 
-1 #3 Лечащий врач 08.10.2010 11:10
Ви хоча б с початку вирішили,щоб ваш однопартієць - третій у списку до облради Прокопчук, повернув черкасцям те, що йому не належить і ніколи не належало, наприклад гуртожитки ЧЗТА, про Сувенирку вже мовчимо. Мешканцям цих гуртожитків. да й не тільки, мабуть дуже смішно чути про будь-яку турботу вашої партії про них. А то, спочатку гоп-стоп, а потім паспорт повернімо...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Я 08.10.2010 00:05
Хороша позиція Сильної України!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Виктор 23.09.2010 17:43
Лучше выдавайте им свидетельства о смерти !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100