реклама Делікат

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що реакція чиновників нинішньої влади на критику дивовижно нагадує реакцію посадовців, які перший тиждень як зайшли в свої кабінети. Насправді, нагадав політик, Україна готується «вшановувати другі роковини влади В. Януковича», а це, на його переконання, означає, що чиновникам вже треба навчитися відповідати за свої дії, а не шукати винних у попередній період. Він зауважив, що «два роки достатній термін, щоб і помилки попередньої влади виправити, і винних притягти до відповідальності, і самим продемонструвати свій професіоналізм», повідомляють у прес-службі Томенка.


Микола Томенко також зазначив, що коли йдеться про гуманітарну політику, то попри всі внутрішні «розбірки» у нинішній владі, гуманітарна політика була і залишається політикою Януковича-Табачника, щоб інші чиновники не говорили.

Що стосується гуманітарних проектів попереднього Президента Віктора Ющенка, то, на переконання Миколи Томенка, у нинішньої влади за два роки був час розслідувати зловживання, якщо вони мали місце, та знайти винних.

Микола Томенко також нагадав, що неодноразово звертав увагу попередньої влади на проблеми з реставрацією об’єктів Шевченківського національного заповідника у Каневі. «Варто зазначити, що після того, як нова влада заявила, що наведе лад, я жодного разу не чув про те, щоби хтось поніс відповідальність за можливі зловживання, а суд прийняв якісь рішення стосовно посадовців, що опікувалися цими проектами за часів попередньої влади», - зауважив віце-спікер.

Натомість, за словами Миколи Томенка, сьогодні Шевченківський національний заповідник потерпає вже за наслідками так званої швидкої реконструкції нової влади і саме новій владі треба відповідати за свої дії.

Підсумовуючи, віце-спікер повідомив, що, «якщо нинішня влада не здатна завершити розслідування стосовно використання бюджетних коштів при будівництві цих резонансних проектів, ми готові у Верховній Раді провести комітетські слухання на базі Комітету з питань культури і заслухати інформацію Генеральної прокуратури як за попередній період, так і за нинішній».

– Тим більше це важливо з огляду на те, що країна давно мала б готуватися до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, але поки що, крім рекордних термінів будівництва найдорожчого у світі гелікоптерного майданчику біля могили Тараса Шевченка, активності влади в інших напрямках не спостерігається, - сказав він.

Микола Томенко також додав, що, сума бюджетних коштів, що виділяється на будівництво цього гелікоптерного майданчику, яка вже давно перевищила сто мільйонів і всіляко приховується владою, наближається до суми витрат на реконструкцію всього Заповідника.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100