реклама

реклама

Керівник Антимонопольного комітету України Юрій Тереньтєв приїхав до Черкас, щоб поспілкуватися з представниками місцевих підприєницьких кіл, передусім – агробізнесу, та почути зауваження щодо діяльності місцевих органів АМК.

Терентьев2 Разом із паном Терентьєвим до Черкас приїхали представники конкурентного відомства США.

За словами голови Антимонопольного комітету, ця установа, що виникла у 1990-х роках, спочатку була покликана контролювати законність переходу від радянського монополізованого укладу до ринкової економіки. Згодом АМК став розглядати скарги практично на всі сфери діяльності монополістів. Наразі завдання комітету – зосередитися саме на контролі законодавства щодо захисту конкурентності. Також АМК опікується двома додатковими функціями: розглядом оскаржень у сфері державних закупівель та контролем і моніторингом державної допомоги суб’єктам господарювання.

«Відкритої розмови» на яку розраховував голова АМК, у Черкасах не вийшло – жоден із підприємців-учасників зустрічі не захотів висловлюватися. Виступили лише перший заступник міського голови Черкас Станіслав Овчаренко і член регіональної ради підприємців у Черкаській області Сергій Білик.

У своєму виступі Станіслав Овчаренко зазначив, що нове антимонопольне законодавство є сучасним і прогресивним, проте органи місцевого самоврядування не завжди готові до його виконання в певній мірі. У містах зберігаються так звані природні монополії (наприклад, електротранспот), які виконують соціальну функцію, а тому не виживуть у конкурентних умовах без підтримки влади. Він зазначив, що потрібний певний період часу, щоб дати самоврядуванню адаптуватися до нових вимог.

За словами ж Сергія Білика, головною проблемою в антимонопольній сфері на Черкащині є наслідки протистояння монополіста-обленерго і ПАТ «Азот». Є небезпека, що внаслідок цього протистояння без електропостачання може залишитися низка підприємств, у тому числі тих, для кого стабільність отримання електрики є критично важливою (приміром, ті, хто охолоджують рибу чи випікають хліб). Крім того, якщо через протистояння обленерго та «Азоту» постраждають електромережі, їх відновити буде дуже важко.

За словами пана Білика, підприємці скаржаться також на нерівні умови роботи легального і нелегального бізнесу. Якщо перший страждає, зокрема, і від перевірок, то другий працює практично вільно.

Терентьев1

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 предприниматель 12.11.2017 10:48
Круче дармоедов чем этот лже антимонопольный комибздец я не встречал.Его работа полная профанация.Такому комитету ласково можно сказать-ПНХ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100