реклама Делікат

реклама

001byaka Британським компаніям, які розробляли проект розвитку міста, нічого невідомо про особливості річки Дніпро. Так, вони не знають, що русло вже давно потребує очищення, а коштуватиме це немало. У цьому під час прес-конференції зізнався депутат Черкаської міської ради, голова громадської організації “Форум розвитку Черкащини” Ігор Калашник:

- Ми не висвітлювали для іноземців наші проблеми. Ми хотіли зробити спробу їх залучити, домовитися про інвестиції, показати наше місто з кращого боку. Ми не казали, що в нас дуже велика проблема — це Дніпро, його цвітіння, зміна флори і фауни... Ми бачимо, що з 1 липня кожен рік Дніпро зацвітає. А в цьому році це відбулося ще раніше. Для того, щоб очистити Дніпро, є пропозиції, опрацьовані проектним інститутом “Діпромістом” і підтримані іноземними компаніями. Треба зробити систему глибоководних каналів, що дасть змогу основному руслу виштовхувати воду таким чином, щоб вона самоочищувалася. І ці пропозиції десяток років лежать у шафах управління архітектури. Для того, щоб це зробити, потрібні дуже великі кошти, яких у міста немає, - розповів Ігор Калашник. Він також пригадав часи своєї юності, коли пив воду просто з Дніпра.

 - Пам'ятаю, як у свої 18 років виїздив із друзями на човні, то ми не брали з собою воду. Навіщо? Ми черпали з Дніпра і готували з неї. Сьогодні ж ніхто цього не робить і не робитиме, поки ми не почистимо річку і не створимо умови, щоб вода самоочищалася. Треба залучити інвесторів і почати цю роботу, - підсумував Калашник.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100