реклама Делікат

реклама

Головний архітектор міста: за Черкасами глобальне майбутнє!

Головний архітектор міста: за Черкасами глобальне майбутнє!

Черкаси не претендують на те, щоб бути схожими на американське місто Чикаго. А Міністр економіки України Василь Цушко “підпише із закритими очима все, що стосується фінансування Черкас”.

Про це під час прес-конференції у п’ятницю, 25 вересня, заявив головний архітектор міста Микола Упир.

Він був присутній під час презентації концепції розвитку Черкас у посольстві Великобританії в Києві, і зауважив, що Цушко пообіцяв, що з боку його міністерства черкаський проект матиме “зелене світло”.

- Так, я чув своїми ру... очима... ушами, і підтверджую, що дійсно це було так сказано. Про готовність підписати з закритими очима все, що стосується фінансування Черкас. Це не вигадано, не висмоктано з пальця. Це було сказано Міністром економіки України, - запевнив Микола Упир, який є улюбленцем журналістів через свої “крилаті” репліки”. Він також пояснив, що головною метою проекту є увага до “брендовості міста”.

 - Населений пункт, де ми живемо, дуже древній, йому понад 700 років. А от місту лише 55 років. І той фальш-старт, який був даний у 1954 році, коли стартонули для розвитку “міста хіміків”, я вважаю це містобудівним фальш-стартом. Ніякого міста хіміків уже немає, та й нікому це не потрібно. Тому треба знаходити ті сфери діяльності, які б не перетворили наші Черкаси у колишнє провінційне середовище зразка 1953 року. Щоб ми отримали сучасне місто. Ми не претендуємо на Чикаго, ми повинні зберегти своє обличчя, своїх Черкас. Але, знаючи стан економіки України, безумовно, без залучення іноземного капіталу зробити сучасне цивілізоване місто неможливо, - переконаний Упир. На його думку, Черкаси мають велике майбутнє:

 - Уже географічне розміщення нашого населеного пункту спонукає до того, що за Черкасами — майбутнє. Якщо взяти карту Європи - від Великобританії до Азербайджану, Вірменії та Грузії, то Черкаси знаходяться по центру. Якщо врахувати, що рано чи пізно життя було до нас і буде після нас, і ідея про будівництво трансмагістралі “Європа-Азія” - вона колись буде реалізована, то Черкаси якраз посередині цієї магістралі, це місто по наданню транспортних послуг. Це те, що буде зацікавлювати. Друга наша перевага — ландшафтно-природна та історико-меморіальна. Це наша друга брендова тема для розвитку інфраструктури туризму та рекреацій. Чому б не скористатися цими двома моментами? І третій невеличкий брендочок — це те, що ми столиця аграрної області, і наша продукція на вищому рівні, ніж продукція, яку їдять у США, бо ГМО в нас трішки менше. Але це вже попутна наша діяльність, - підсумував Микола Упир.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100