реклама Делікат

Прокуратурою Черкаського району Черкаської області порушено кримінальну справу з ознаками корупції стосовно землевпорядника однієї із сільських рад Черкаського району за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України.

Працюючи на посаді землевпорядника сільської ради, службова особа, діючи умисно в інтересах третіх осіб, використовувала владу всупереч інтересам служби. Достовірно знаючи, що питання виділення у власність земельних ділянок вищевказаним громадянам на розгляд сесії сільської ради не виносилися та відповідні рішення не приймалися, склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи – рішення сесії сільської ради про передачу у власність земельних ділянок розміром 0,4178 га, 0,2898 га, 0,2567 га та 0,1459 га. Підробивши підпис сільського голови, землевпорядник поставила печатку сільської ради, до якої мала вільний доступ.

Продовжуючи свої злочинні дії, посадова особа склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи – державні акти на право власності на земельні ділянки вказаним особам, підробивши підпис голови сільської ради, поставивши печатку та зареєструвавши вказані акти в управлінні Держкомзему у Черкаському районі. У результаті цього громадяни незаконно отримали у власність вказані земельні ділянки.

Цими діями посадової особи завдано тяжких наслідків громадським інтересам у вигляді підриву авторитету органу місцевого самоврядування та матеріальних збитків державі у сумі майже 519 тисяч 645 гривень. Про це інформує прес-служба обласної прокуратури.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100