реклама

реклама

16 січня у Будинку рад відбулося засідання комісії з питань тарифів. На комісії розглянули вартість перевезення смілян міськими автобусами загального користування ФОП Плюти І.О. та ПрАТ "Смілянське АТП 17128", пише smila-ua

2018-01-17-тариф1

Обидва перевізника апелювали до того, що возити пасажирів по 3,50 грн, 4,00 грн і навіть по 4,50грн – їм не вигідно. Сьогодні зріс розмір зарплати, вартість бензину, ціни на запчастини, на шини, на обслуговування автобусів… Витрати ростуть, тож вони просто змушені підвищити розмір проїзду для населення до 5 грн.

Обоє заклали мінімальну рентабельсть – 5-6%. При чому представники від ПрАТ "Смілянське АТП 17128" хотіли брати за проїзд навіть по 5,50 грн. Їхня бухгалтерія надала дані, що АТП на території міста здійснює 360 рейсів за добу (задіяно 26 автобусів на 9-ти рейсах), перевозить до 3 млн 500 тис. пасажирів за рік, сплачує до 3 млн 600 тис грн податку державі.

Після детального обговорення пролем перевізників, їхньої якості роботи і ставлення до цього смілян, переважна більшість членів комісії проголоувала за затвердження тарифу у розмірі 5 грн.

Стабільно проти підвищення проїзду для населення та неповного вивчення цього питання голосували лише голова громадської ради Лариса Ратійова і депутат Ольга Дериземля.

Остаточне рішення щодо вартості проїзду буде ухвалене виконавчим комітетом Смілянської міської ради у лютому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100