реклама Делікат

Сьогодні православний світ святкує Водохреще, або Богоявлення Господнє. У Черкасах для освячення води і здійснення безпечного купання облаштовано декілька місць, зокрема і на пляжі у районі розважального комплексу «Рив’єра».
dnipro
Тут на місці купання встановлений дерев’яний мостик, з якого і пірнають у воду охочі. Збоку розташовані дві палатки, де люди можуть перевдягатися. Поряд – рятувальний пост.

Вже зранку на пляжі спостерігається нескінченний потік людей. Водохреще - це третє найбільше свято, яке завершує цикл Різдвяних свят. Вважається, що в цей день вода набуває цілющих властивостей, чим і хоче скористатися більшість.


До гурту людей наближаються спортсмени. Вони швидко роздягаються до плавок, фотографуються на пам'ять і один за одним біжать до води. Потім – усі в палатку перевдягатися. Однак один з них знову вибігає роздягнений.

– Ти куди? – кричать друзі.

– Ще раз скупаюся! – кидає той.
 

 

До гурту підходять начальник Головного управління інвестиційно-інноваційної політики, підприємництва та зовнішніх зносин облдержадміністрації Володимир Калашніков і його заступник Микола Папуша.

– Передаю привет из берега Днепра! – говорить по мобільному телефону Володимир Калашніков і, немов ведучи прямий репортаж з місця події, починає розповідати комусь по телефону де він і що навколо.


– А ви не плануєте скупатися? – запитуємо в Миколи Папуші.

Він починає невпевнено відповідати, що вони б скупалися, але ніби когось ще чекають. Микола Папуша пригадує «ющенківські» часи, коли орієнтуючись на тепер вже екс-Президента усі чиновники бігли купатися в ополонку. Зараз такого немає…

Між іншим, Володимир Калашніков теж не купався. А от секретар Черкаської міськради Віктор Горкун був сьогодні першим з керівництва мерії, хто скупався в ополонці. Про це він написав у своєму блозі:

– Сьогодні вранці ще до роботи встиг скупатись у водохрещенській воді. Був одним із перших біля Андріївської церкви. Потім почали підтягуватись й інші бажаючі. Традиційно за обрядом пірнув тричі. На роботу не йшов – летів. Ви навіть не уявляєте, яка енергетика від пірнання у холодну воду, справжній емоційний підйом, ніби щось «включається» в організмі. І з’являється таке бажання творити, діяти. От зараз гори б звернув! Це класно! – емоційно розповів Віктор Горкун.




Щоб набратися здоров’я, щороку пірнає в ополонку на Водохреще директор черкаського музею «Кобзаря» Ольга Шарапа.

– Почала купатися в ополонці щоб оздоровитися. Читала, що в стресовій ситуації в холоді у клітинах організму температура різко підвищується, при цьому гинуть всі мікроби. Тож «моржування» вивільняє глибинні сили організму. Крім того, вода в цей день особливо цілюща. Можливо, якби жила близько біля Дніпра, то купалася б частіше, – говорить Ольга Шарапа.




реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Водний Хрущ 20.01.2012 16:30
Треба було підштовхнути Калашникова.Нехай би скупався.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100