реклама Делікат

Спілкуючись з фахівцями «Київводоканалу», директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко переконався в неможливості потрапляння стічних вод у річку Дніпро після аварії на очисній станції в Бортничах, що під Києвом.

– Але незважаючи на це, ми виконуємо ряд заходів, які направлені на забезпечення якісного водопостачання міста Черкаси. Наказом по підприємству зобов’язано відповідні служби привести до готовності резервні джерела міста, зокрема насосну станцію 1-го підйому на річці Вільшанка, посилити лабораторний контроль якості води в річці Дніпро, у разі необхідності вжити необхідні заходи, – сказав Сергій Овчаренко.

За інформацією Державної санітарно-епідеміологічної служби Черкаської області, будь-яка офіційна інформація стосовно скидів неочищених стічних вод у річку Дніпро внаслідок аварії колектору на станції першого підйому Бортницької станції аерації, не надходило.

Санепідслужбою області, в порядку здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду, проводиться лабораторний моніторинг якості води річки Дніпро в районі Черкаського водозабору та питної води, яку споживає населення м. Черкаси. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

17 січня з річки Дніпро в районі Черкаського водозабору санепідслужбою відібрано та досліджено пробу води. Відхилень від встановлених нормативів за санітарно-хімічними показниками не виявлено. Бактеріологічні дослідження тривають.

За результатами проведених у січні 2012 року лабораторних досліджень проб питної води, відібраних з мережі комунального водогону КП «Черкасиводоканал», відхилень від гігієнічних вимог за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками не виявлено.

За інформацією оперативного чергового Міністерства надзвичайних ситуацій України, 17 січня цього року о пів на першу на території Бортницької станції (власник «Київводоканал») стався порив залізобетонного самопливного колектора, діаметром 3 метри, що призвело до просідання ґрунту на площі близько 50 кв.м. Фахівці стверджують, що витоку неочищених стічних вод на поверхню не було.

На період проведення ремонтних робіт, проходження стічних вод до очисних споруд здійснюється по іншому колектору. Станція працює у звичайному режимі, загрози навколишньому середовищу немає. До відновлювальних робіт залучено ремонтні бригади «Київводоканалу». Причина пориву колектора встановлюється.

Ситуація знаходиться під контролем Головного управління МНС у м. Києві.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100