реклама Делікат

Комунальні служби Черкас «полюють» за зрізаними ялинками, які викидають після свят черкащани. Ця деревина збирається для потреб Черкаського зоопарку, «Черкаської служби чистоти» та котельні «Черкаситеплокомуненерго».

Служби утримання будинків міста просять мешканців багатоповерхівок зносити ялинки на контейнерні майданчики, а черкащан, котрі проживають у приватному секторі, – складати біля своїх домоволодінь.

Частину гілля забирає й утилізує комунальне підприємство «Черкаська служба чистоти». Невелику частину ялинок подрібнюють для котельні в «Соснівці». До загальної кількості сировини – 70 кубічих метрів – додають близько десяти відсотків хвої. Таке «паливо» удвічі дешевше за природній газ, тому дозволяє місту економити.

За словами директора Черкаського зоопарку Євгена Вана, ялинку використовують і як корм для великих копитних тварин: кабанів, оленів, зубрів. Також гілки перебивають на щепу і використовують як підстилку для решти жителів звіринця, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100