реклама

реклама Делікат

реклама

Дивна прес-конференція відбулася вчора, 28 вересня, у приміщенні Черкаського обласного центру зайнятості. Анонсована тема – зустріч директора центру із роботодавцями. Яким же було здивування журналістів, коли серед спікерів опинився… кандидат на посаду мера від Партії регіонів і голова Черкаської районної державної адміністрації Євген Влізло, а замість прес-конференції  довелося слухати показові виступи.

Загадка від Влізла

Виявилося, що організатори дійства вирішили убити одним пострілом відразу кількох зайців. По-перше, поінформувати громадськість про те, що вперше кількість створених робочих місць перевищує кількість ліквідованих. По-друге, розтлумачити роботодавцям усі переваги співпраці з центрами зайнятості, а також – надати трибуну Євгенові Влізлу. Мовляв, от який чоловік хороший, хай знають – пишуть в газетах і по телевізору показують.
Із риторикою - вимовою складних слів - Влізло не дружить

Із риторикою - вимовою складних слів - Влізло не дружить

Влізло підготувався. Читав текст із симпатичної синьо-жовтої папки, на яку хтось дбайливо приклеїв напис – щось на кшталт «Доповідь на таку-то тему». Із риторикою шановний посадовець не дружить. Це відразу помітили всі присутні журналісти. Посадовець  ледь осилив слово «прерогатива», а говорячи щось про «життєдіяльність» аж спітнів. Проте говорив по ділу. Насамперед похвалив Черкаський районний центр зайнятості та його керівника (якого очільник обласного центру зайнятості Володимир Вовченко по простоті душевній назвав «Сємибабін»):

- Наш районний центр занятості очолює новий керівник з великим управлінським досвідом. Олександр Сімбаба представляє інтереси районної служби. Ми вже неодноразово були на виїздах нашої оперативної групи в селах, у сільських радах, і цей факт дійсно підтверджує професійність нового начальника управління центру занятості районної державної адміністрації, - непереконливо, але запевнив Влізло.

Далі він попросив присутніх керівників підприємств «повернутися обличчям до соціальної проблеми безробіття і почати виконувати державні завдання по її подоланню» і майже процитував губернатора Сергія Тулуба, говорячи про районну владу, яка «працює активно, рішуче і конкретно, вимагає порядку і дисципліни».  Серед здобутків роботи команди Черкаського району - ліквідована заборгованість по виплаті заробітної плати, створення 836 нових робочих місць,  будівництво 12 автобусних зупинок…

- І ви знаєте, обійти гору – цей вислів втратив для нас актуальність. Тому що перед нами гора проблем, невирішених завдань, безробіття, порушень, і цей шлях угору написано подолати нам, це прерогатива сильних і мудрих, - сказав Євген Влізло. То нічого, що вже через якийсь місяць він скаже «па-па» і помахає ручкою такому рідному Черкаському району, промінявши його на Черкаську міську раду. Тим часом, виступаючи перед працівниками центрів зайнятості та роботодавцями, претендент на крісло мера Черкас і нинішній голова Черкаської РДА зробив майже «обмовку за Фрейдом».

- Я думаю, що наша зустріч сьогодні дуже головна (мається на увазі – важлива – Прочерк), і в такому складі – і робітників центру занятості, і наших керівників підприємств, ми наведемо в місті порядок, - це останнє речення пана Влізла так і залишилося незрозумілим загалу. Оте «в місті» мало означати «вмісті», тобто «разом» чи «в місті», тобто, в Черкасах?  Хто його знає…

Сімбаба, Вовченко і Влізло

Сімбаба, Вовченко і Влізло


Черкаські безробітні можуть стати як космонавтами, так і спеціалістами лікеро-горілчаної галузі

Потім слово надали генеральному директору Товариства з обмеженою відповідальністю «Національна горілчана компанія» Миколі Бабичу. Він, зокрема, повідомив, що підприємство розпочало підготовчі роботи по будівництву третьої черги заводу.

- Це дасть нам змогу вдвічі збільшити діючі виробничі потужності та надходження до бюджету, а також створити до 400 нових робочих місць. До речі, третя черга будівництва заводу як інвестиційний проект є частиною програми розвитку Черкаського району на 2010-2015 роки і схвалена на районних зборах Партії регіонів, прийнята до практичної реалізації, як складова програми «Будуємо нову Черкащину», і спрямована на розбудову Черкаського району та збільшення робочих місць. Тому, щоб не марнувати часу вже сьогодні звертаюся до центру занятості з проханням у підготовці спеціалістів лікеро-горілчаної галузі, та хочу вже сьогодні заключити хоча би усну угоду на довгострокову співпрацю з метою забезпечення нашого підприємства кадрами та створення нових робочих місць, - резюмував Бабич.

Володимир Вовченко радо сприйняв подібні заяви і… заговорив про космонавтів:

-  Ми готові навчати навіть космонавтів, щоб тільки вони отримували гідну заробітну плату та були корисні вашому підприємству, - сказав очільник центру зайнятості.

Натомість, директор Черкаського районного центру зайнятості Олександр Сімбаба,  в компетентності якого й буде забезпечення «Національної горілчаної компанії» працівниками (ТОВ знаходиться у селі Худяки, Черкаського району) почав говорити про … умовні потиски рук.

- Ми домовилися і умовно потиснули одне одному руки… вірніше так ми домовлялися – склали протокол намірів про те, що ми будемо на 70 -80 % за рахунок своїх безробітних постачати їм працівників їхньої сфери – кваліфікованих спеціалістів, - запевнив Сімбаба, очевидно, маючи на увазі, що незабаром безробітні Черкаського району спраглою вервечкою потягнуться у «святая-святих» - туди, де виробляють горілку «Хлібний дар» та «Цельсій».

Після цих промов «пропіарені» промовці Вовченко, Влізло та Бабич дружно залишили президію, лишивши підприємців та держслужбовців обговорювати свою можливу співпрацю.



реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Режисер 29.09.2010 14:17
Бабич, Сімбаба, Влізло. Звучить, наче титри з прізвищами акторів німецького порнофільму. :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 ги-ги 29.09.2010 13:28
таки влізло. ги-ги
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100