реклама Делікат

Оперативники Управління ДСБЕЗ затримали в порядку ст. 115 КПК України голову однієї з сільських рад Канівського району Черкаської області, коли той брав хабар в сумі 16 тисяч гривень.

Слідчим відділом нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції та досудовим слідством прокуратури Черкаської області стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Одержання хабара) КК України. Відповідно до санкції передбачене позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Слідством встановлено, що посадова особа органу місцевого самоврядування, будучи державним службовцем, зловживала своїм службовим становищем із корисливих мотивів. Голова сільради упродовж 2011-2012 років всупереч інтересам служби, очевидно виходячи за межі наданих повноважень та з метою одержання незаконної грошової винагороди, вимагав від громадян як хабар грошові кошти в сумі 5 тис. доларів США за сприяння у виділенні та отриманні у приватну власність земельної ділянки в адмінмежах ввіреної йому сільської ради, яка знаходиться в прибережній захисній смузі річки Дніпро.

Робота працівників міліції у цьому напрямку триває. У межах розслідування кримінальної справи вживаються заходи щодо встановлення та документування додаткових фактів протиправної діяльності посадовця, а також осіб, причетних до вчинення цього злочину. Про це повідомляє прес-служба обласної міліції.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 сеня 08.02.2012 21:20
геронимівського голову схопили за руку на хабарі і нічого гуляє на свободі бо має біло-голубий квиток в кармані . 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100