реклама Делікат

«Нафтогаз України» позавчора на 60% обмежив постачання газу комунальному підприємству «Черкаситеплокомуненерго». У домівках черкащан могло б стати холодно. Але учора після обіду вентиль таки «відкрутили».

Як сказав директор підприємства Павло Карась, завдяки втручанню преси і зверненню міського голови до Кабміну. Цю ситуацію Павло Миколайович називає  парадоксальною. «Черкаситеплокомуненерго» дійсно має борг перед Нафтогазом – понад 16 мільйонів гривень. Однак виник він через те, що держава не відшкодувала різницю в тарифах за газ для населення. Фактично насправді винна гроші держава, а не черкащани. Бо якраз жителі міста платять доволі справно – рівень проплат сягає 96%.

– Коли держава поверне нам різницю в тарифах, ми стовідсотково розрахуємося за газ, спожитий нашим підприємством у 2011 році, – каже Павло Карась.

Заборону на підвищення тарифів для населення Павло Карась вважає необґрунтованою. Нині вони менші за економічно обґрунтованих майже на третину. Переконаний, що тарифи мають зростати на 10 % щороку.

– І зарплати ростуть, і пенсія піднімається, і ціни в магазинах, і тариф має рости. Тоді б я нічого не чекав від держави. Ми б абсолютно нормально розраховувалися за газ, а люди б платили повну вартість. Це фактично політичне непідняття тарифу. Перед виборами (а у нас вибори – це перманентний стан) ніхто знову тарифи піднімати не буде, – коментує Павло Карась.

Зауважує: «Черкаситеплокомуненерго» не має ні копійки боргу за спожитий російський газ.

– І ми купуємо його не по 416 доларів за тисячу кубометрів (не знаю, звідки прем’єр узяв цю цифру), а по 560. Не знаю, як у світі, а в Європі вищої ціни газу немає. У Голландії газ купують від 280 до 340 доларів, а в Естонії вона не перевищує 300 доларів. Причому, що голландець, що естонець купують газ у Газпрому. І вони сміються відверто і кажуть, що ми бачимо в дії стратегічне партнерство України і Росії, – каже пан Карась.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 sergo 29.01.2012 21:55
заблукав карасику в мутной водице...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Зара 27.01.2012 23:24
Щось ви пане Карась дуже розбагатіли відколи прийшли працювати в «Черкаситеплоко муненерго»,а ви знаєте як живуть прості щеркащани? То ви ж напи шіть яку ви зарабітну плату отримуєте? Мабуть ви взмозі оплачувати за викортистаний газ і тисячі дві із зарплати.Особито для вас це невелика сума.То ви й зробіть для себе тариф і збільшуйте його на 10% не щороку, а щомісяця.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 читач 27.01.2012 15:17
влада завела Україну в таку безодню, з якої вибиратися доведеться не одному поколінню.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100