У Черкасах покажчики назв вулиць, провулків, площ та номерів будівель будуть виконані в єдиному стилі. Це стосується розміру та форми таблички, кольору, шрифту, матеріалу виготовлення, елементів кріплення, а також місця розташування на будівлі чи паркані тощо. Усе це передбачено рішенням виконавчого комітету «Про затвердження вимог та рекомендацій до дизайну адресного господарства м. Черкаси».

Як розповіла начальник відділу дизайну міського середовища Оксана Поліщук, питання щодо упорядкування покажчиків назв вулиць чи номерів будинків назріло вже давно. Оскільки більшість з них розміщена досить хаотично, а подекуди й відсутня взагалі. Тому доволі складно орієнтуватись, де розташована та чи інша будівля.

Виправити ситуацію, що існує, покликані затверджені вимоги та рекомендації до дизайну адресного господарства м. Черкаси.

Нові покажчики  виконуватимуться в гамі двох кольорів: білого та темно-коричневого. У лівій частині таблички знаходитиметься герб міста Черкаси.

Назви вулиць та номери будівель можуть виконуватися на одній або на двох окремих табличках, розмір яких варіюється в залежності від кількості літер та цифр.

Приміром, для вулиці, назва якої складається із 4-7 літер, табличка має бути розміром 530 х 200 мм. А от якщо назва містить від 12 літер і більше, то це вже – 1025 х 200 мм. Те саме стосується і номерів будівель.

До речі, покажчики назв вулиці з номерами будівель громадських установ (медичних, освітніх, закладів соціального, побутового і культурного призначення) підсвічуватимуться. Це має бути акриловий короб з власним внутрішнім підсвічуванням розміром 1000 х 300 мм.

Міська влада виготовить та встановить покажчики назв вулиць, провулків, площ, номерів будівель, які перебувають в комунальній власності міста. А от фізичним та юридичним особам, які мають у власності будинки та споруди, рекомендовано самостійно виготовити і встановити покажчики назв вулиць, провулків, номерів будівель відповідно до вимог.

Зокрема, за попередніми підрахунками, виготовлення однієї таблички коштуватиме близько 100 гривень, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Оксана Поліщук зазначає, що нові покажчики мають з’явитись на всіх житлових, комерційних, промислових об’єктах та громадських установах вже до кінця цього року.

За виконанням рішення щодо облаштування нових покажчиків поблизу власного домоволодіння, установи чи підприємства слідкуватиме муніципальна інспекція.

Детальну інформацію про нові вимоги та рекомендації стосовно дизайну адресного господарства м. Черкаси можна дізнатись у відділі дизайну міського середовища  за тел. 45-71-62.

реклама

Коментарі  

 
0 #8 Надо же 30.01.2012 12:25
Статистика показывает, что очень часто коричневый цвет предпочитает простое крестьянское население. http://www.sunhome.ru/psychology/12023

Почему КОРИЧНЕВЫЙ???????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 Пан Ніхто 29.01.2012 23:39
Та скільки ж часу черкащани буудуть терпіти, виходки ***. Це ще не останній експеримент з нами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #6 Уpa!!!!!!!!!!!! 29.01.2012 15:10
Оксана, а Вы кроме 2-х слов ЖАХ и ЛАЖА еще что-то знаете?

(Прочерк так и продолжает заниматься жесткой цензурой, прикро!!!)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #5 хФома 28.01.2012 22:48
Не понял одного в заголовке, а почему ВЫКИНУТЬ??? Назар, объяснишь? Или если мы, как в цивилизованной стране, повесим на дома названия улиц и номера домов это впустую потраченные финансы?
Капец, Прочерк по моему мнению просто уже лавинообразно катится в разряд желтой прессы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Українець 28.01.2012 20:14
Читай, що з"явилась підконтрольна міській владі фірмочка, яка буде збирати по 100 гривень з кожного приватного домоволодіння. Що ж, в межах міста це вже копієчка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Ну-ну 28.01.2012 18:57
Я проживаю в частном домовладении, меня вполне устраивает номер дома, который прикреплен на сегодняшний день на моем доме. И платить 100 грн. я не собираюсь. Очередной отмыв денег!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 ДЕ? 28.01.2012 16:21
Надпис на англійській, чи через півроку будуть переписувати? Якщо ми розробляємо туристичні маршрути для Євро 2012?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Оксана Колісник 28.01.2012 13:56
Кожен окремий задум міської влади наче не без сенсу. Чому ж усе разом - така лажа?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100