реклама Делікат

lissi У селі Скориківка на Золотоніщині днями сказилася корова. Господарі, побачивши, що худобині зле, звернулися до ветеринарів, а ті, запідозривши сказ, порадили тварину присипити. Проте не встигли – вона померла сама, сказ підтвердився, інформує газета «Вечірні Черкаси».
Підозрюють, що домашня корова отримала сказ через хвору лисицю.
– Хотів би сподіватися, що навала лисиць на села найближчим часом піде на спад, –відзначає заступник начальника управління ветмедицини в Черкаській області Віктор Маламуж. – Адже зараз мисливці відстрілюють лисиць, і їхня кількість має зменшитись.

Пам'ятайте!

  • Якщо дика тварина удень відкрито бігає населеним пунктом – найшвидше, вона хвора.
  • Про сказ у тварини свідчить відмова від корму, вживання неїстівного, піна з рота, агресивність, водобоязнь. Її слід зачинити й викликати ветлікаря, повідомити санстанцію. Якщо помре – руками не чіпати.
Куди звертатися
  • У районах – до місцевого ветлікаря, у Черкасах – до міської державної лікарні ветмедицини по вул. Леніна, 133, тел. 63-49-92 з 8.00 до 17.00 у будні та з 8.00 до 13.00 у суботу.
  • Міська санепідемстанція: тел. 37-25-20, б. Шевченка, 287.
  • Якщо тварина вкусила або обслинила: антирабічний кабінет Черкаського міського травмпункту, вул. Р. Люксембург, 210, 1-й поверх, тел. 64-74-80, цілодобово.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100