реклама Делікат

gpgp Протягом минулого року в Черкаській області всі автомобілі «швидкої медичної допомоги» оснастили терміналами GPS-навігації та мобільним зв’язком. Тепер медичні бригади мають можливість зв’язатися з територіальним центром екстреної медичної допомоги і відділеннями «Швидкої медичної допомоги». Про це інформує обласна газета «Нова Доба».
Як повідомили у головному управлінні охорони здоров‘я та медицини катастроф Черкаської облдержадміністрації, торік у найбільш віддалених від районних центрів селах було додатково відкрито 7 відділень «Швидкої медич-ної допомоги».
– Це Мартинівка Канівського, Ротмистрівка Смілянського, Лящівка Чорнобаївського, Мліїв Городищенського районів та ще кілька сіл, – перераховує Лариса Кошова, начальник відділу надання медичної допомоги дорослому населенню головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської облдержадміністрації. – Усі ці пункти забезпечені новими санітарними автомобілями. Усього на Черкащині для лікувальних закладів було розподілено 11 автомобілів на загальну суму 1 мільйон 364 тисячі гривень.
Крім того, в Черкасах відкрито 2 пункти тимчасового базування “швидкої медичної допомоги”.

– Це не станція і навіть не підстанція «швидкої», це пункт тимчасового базування бригади медичної допомоги. Це місце, де медики можуть перечекати час між викликами, де бригада базується в час найбільшого навантаження. Приміром, нема сенсу з виклику в районі площі 700-річчя повертатися знову в центр міста, коли, можливо, через двадцять хвилин може надійти виклик знову з цього або сусіднього району, – пояснює різницю В’ячеслав Свириденко, головлікар Черкаської станції «Швидкої медичної допомоги». – Таких пунктів торік з’явилося два – у Південно-Західному районі та на вулиці Енгельса, на базі поліклініки № 2.  Тут є кімната очікування, умивальник, туалет. Але тут не можна поповнити запаси ліків, тут не приймається і не здається зміна – для цього працівники повертаються на базу в центрі.
Це зроблено  з метою прискорення доїзду медиків до пацієнтів та економії не лише часу, а й коштів на пальне.  Наступного року планується відкрити ще один такий пункт десь у районі третьої міської лікарні. Приміщення для нього поки що не знайдено.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100