реклама Делікат

Перший заступник голови ДПА в Черкаській області Володимир Коломієць зустрівся із 84 представниками малого та середнього бізнесу.

– Податкова служба області завжди відкрита для ведення діалогу з платниками податків, саме тому сьогодні я хочу почути про ті проблеми, з якими зустрілись платники єдиного податку під час переходу на нову спрощену систему оподаткування, – зазначив Володимир Коломієць.

Із листопада 2011 року ДПА в Черкаській області розгорнула широкомасштабну роз’яснювальну роботу з питань застосування нової спрощеної системи оподаткування. Із того часу до січня 2012 року в усіх районах області для цієї категорії платників проводились тематичні семінари, «круглі столи», надавались консультації в телефонному режимі, під час особистого спілкування, у режимі онлайн та за допомогою скайпу.

– У цей складний період особливий акцент було зроблено на ініційованому податківцями Черкащини в серпні минулого року сервісі «Швидка податкова допомога», у рамках якого мобільні бригади здійснювали виїзди на всі ринки регіону. У результаті цього на Черкащині кількість «спрощенців»-фізичних осіб зараз складає 30326 осіб, – повідомив Володимир Коломієць.

Найбільше запитань до першого заступника голови ДПА області стосувалися штрафних санкцій за порушення нового законодавства про спрощену систему оподаткування, подання підприємцями нової податкової декларації та декларації про майновий стан і доходи за 2011 рік.

Володимир Коломієць запевнив, що безпідставно штрафні санкції в жодному разі не будуть застосовуватись:

– Їхній розмір законодавчо регулюється і самостійно збільшувати його податківці не мають законодавчих підстав, – цитує слова першого заступника голови ДПА в Черкаській області Володимира Коломійця прес-служба установи.

Натомість він пообіцяв, що надані підприємцями пропозиції щодо вдосконалення спрощеної системи оподаткування будуть узагальнені та передані до ДПС України.



реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Олег 30.01.2012 23:23
Прочитавши сам заголовок "Податківець зустрівся з підприємцями, щоб «почути про їхні проблеми»" можна діти відповідь, що якраз податківці і є найбільшою проблемою підприємців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100