реклама Делікат

Іван Лутак - головний будівничий радянської Черкащини

Іван Лутак - головний будівничий радянської Черкащини

Паралель між нинішнім губернатором Сергієм Тулубом та колишнім керівником Черкащини Іваном Лутаком (був головою виконкому Черкаської обласної Ради депутатів трудящих у 1954-1961 роках, а з 1976 по 1988 рік працював першим секретарем Черкаського обкому Компартії України)  провів ректор Черкаського національного університету Анатолій Кузьмінський. На його думку, з приходом на Черкащину Сергія Тулуба, як керівника з великим досвідом, з гарними зв’язками з Києвом, в області з’явилась можливість вирішити ряд наболілих проблем.

– Коли прийшов Лутак з високої посади, з широким масштабним мисленням, з гарними зв’язками з Москвою у тодішньому Союзі, як область запрацювала! І всі ми добре пам’ятаємо, як пішли тваринницькі комплекси, рослинництво, все що набудовано у Черкасах, все що зроблено в області. Тільки за період його перебування 165 шкіл і 350 дитячих садочків… (очевидно, було збудовано – Авт). І якби не отой період, я не уявляю, де б ми були зараз. Я проводжу паралель, що сьогодні в області знову настала така щаслива можливість. Прийшла людина в область з великим досвідом, енергією, зв’язками, – говорить Анатолій Іванович.

Своїми заявами Анатолій Кузьмінський претендує на роль головного ідеолога при Сергію Тулубу

Своїми заявами Анатолій Кузьмінський претендує на роль головного ідеолога при Сергію Тулубу

При цьому, згадавши про попередню владу, Анатолій Кузьмінський насамперед виокремив такі проблеми обласного масштабу, які не вирішили «помаранчеві»: недобудова обласної дитячої лікарні, незавершення реставрації музею Шевченка в Каневі, невідновлення корпусу Черкаського національного університету, який згорів ще в 90-му році.

– Розікрали благополучно кошти. Тепер починають розбиратися, декого притягувати до відповідальності. Але я тільки боюся, що притягнуть знову не тих, у чиїх кишенях осіли ці кошти, – вважає ректор.

Разом з тим, Анатолій Кузьмінський перерахував здобутки нинішньої влади, серед яких він назвав добудову Драбівської школи, будівництво обласної дитячої лікарні, закінчення першої черги робіт в Каневі, розпочаті роботи по відновленню зруйнованого університетського приміщення.

Ділячись своїми спостереженнями щодо нинішньої роботи по програмі Черкаської обласної організації Партії регіонів в області, ректор ЧНУ зазначив, що «треба, зціпивши зуби, виконувати цю програму по 12-14 годин» на добу.

– Тут я знову не можу не провести паралель: коли прийшов Іван Кіндратович Лутак, тоді хтось написав заяву і пішов, не витримавши, хто заліг у лікарню, бо такий темп був не кожному під силу. Аналогічно треба і сьогодні налаштуватися, перестати себе хвалити… Треба працювати і працювати, – наголосив Анатолій Кузьмінський.

реклама

Коментарі  

 
+4 #6 Елена 29.09.2010 22:08
Дуже невдале порівняння!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Скептик 29.09.2010 21:06
Краще зрівнював би свого пальця з олівцем, а не Тулуба з Лутаком!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 гонта 29.09.2010 20:10
Сповідь Кузьминського - не що інше, як монологи людини вчорашнього дня. Мертвий Радянський Союз хапає за ноги живих. Зараз відбувається фарсова спроба "повернути годинник назад". Партія Регіонів копіює єдину ій відому форму правління - російську.Вони хочуть бути страшними, але насправді тільки смішні. Якщо ми будемо їх боятись, то надамо їм сили своїм страхом. Насправді вони БЕЗПОРАДНІ, СМІШНІ І НІКЧЕМНІ. Коли говориш їм це в очі - вони дивуються..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Кузя 29.09.2010 19:48
Совком попахивает... Когда же он закончится?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Вот только не надо 29.09.2010 19:18
Первый секретарь КПУ (главный коммунист Украины) 1963-1972 годов Пётр Шелест написал в своих мемуарах: “Щербицкий при поддержке и руководстве Брежнева совсем распоясался. Думал я, что это непорядочный человек, но не допускал, что это такая сволочь, подхалим и льстец” (Шелест П. И не судимы будете. М., 1995. стр. 542).

“Подонки и предатели своего народа Щербицкий, Лутак, Грушецкий, Ватченко и им подобные готовы действовать по указке, как борзые. И это называется “принципиальнос тью”. Позор!” (Шелест П. И не судимы будете. М., 1995., стр. 542, 560).

Брежнев – это Янукович! Понятно!
Современный Щербицкий – это Табачник! Однозначно!
Лутак, как говорит Кузьминский, – это Тулуб! Подумаем!
А кто же Вы, господин Анатолий? Кто Вы в списке регионов?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #1 DemonsHeart 29.09.2010 19:17
Согласен, работать и работать, и тогда будет у нас всё что захотим, и проблемы поправим...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100