реклама

реклама

Черкаське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало Черкаську, Драбівську, Чорнобаївську і Христинівську центральні районні лікарні, Черкаську обласну державну насіннєву інспекцію та Ватутінський колгоспний ринок.

Черкаську ЦРЛ оштрафували на 4 тис. грн. за зловживання монопольним становищем. Як показало розслідування, лікарня встановила необґрунтовано завищену вартість платних медичних послуг для проведення медичних оглядів кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів. Такі дії призвели до негативних наслідків для споживачів. Відповідач визнав порушення, привів вартість послуг до економічно обґрунтованого рівня та сплатив штраф до державного бюджету України.

Три інші лікарні Черкаське відділення АМКУ притягнуло до відповідальності за інформаційні порушення. Драбівська ЦРЛ через те, що не подала у встановлений строк інформацію, «проштрафилася» на 3,370 тис. грн., Чорнобаївська ЦРЛ – на 4,630 тис. грн., Христинівська ЦРЛ – на 4,250 тис. грн.

ТОВ «Інтертранспостач» оштрафували на 14 тис. грн. за подання територіальному відділенню недостовірної інформації, а ПП «Імперіал плюс» – на 17 тис. грн. за неподання інформації у встановлений строк.

Черкаська обласна державна насіннєва інспекція за зловживання монопольним становищем сплатила до державного бюджету України 35 тис. грн. штрафу. Як встановило Відділення, інспекція встановила економічно необґрунтовані тарифи на послуги з випробування насіння для проведення його обов’язкової сертифікації. Такі дії призвели до ущемлення інтересів споживачів.

Зловживав монопольним становищем і Ватутінський колгоспний ринок Звенигородського районного споживчого товариства, встановивши та застосовуючи економічно необґрунтовані тарифи на комплексні послуги з надання місць для торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами шляхом завищення статей витрат. Відповідач визнав порушення та сплатив 4,5 тис. грн. штрафу до державного бюджету України. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100