реклама

реклама

«За порушення вимог Закону України від 04.11.2011 р. № 4014-IV «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності» не передбачені такі штрафні санкції, якими лідери окремих громадських організацій підприємців намагаються «залякати» тих спрощенців, які дійсно працюють і не мають часу на детальне вивчення нового законодавства про спрощену систему оподаткування», - вважає голова ДПC у Черкаській області Петро Хукаленко.

Зазначеним вище Законом передбачені такі штрафні санкції:

- за неподання податкової звітності штраф у розмірі 170 грн. за кожне неподання або несвоєчасне подання (п. 120.1 Податкового кодексу України);

- за несплату (неперерахування) фізичними особами – платниками єдиного податку груп 1 та 2 авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені Податковим кодексом України, штраф становить 50% від розміру ставки єдиного податку, обраної платником єдиного податку відповідно до Податкового кодексу України (ст.122 Податкового кодексу). На сьогодні по м. Черкаси для 1 групи ставка 107,3 грн., для 2 групи - 214,6 грн., тобто штрафні санкції становлять 53,65 грн. та 107,3 грн. відповідно.

У минулому році податковою службою Черкащини за порушення законодавства про спрощену систему оподаткування не було оштрафовано ЖОДНОГО приватного підприємця. У цьому році ДПС в області подовжено мораторій на перевірки бізнесу, в тому числі – і малого.

«Ми не заважаємо працювати тим, хто чесно працює, а щоб отримати інформацію про сумлінність того чи іншого платника податків в структурі податкової служби області є окремі аналітичні підрозділи, які дуже ретельно аналізують та узагальнюють результати роботи платників. Наголошую ще раз – ДПС у Черкаській області не заважає і не заважатиме працювати малому бізнесу ні перевірками, ні штрафними санкціями», – цитує Петра Хукаленка прес-служба ДПС області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 антон 06.03.2012 15:35
немешают только бегают каак подорвание за тоблй авналоговой вообше оборзели хомят нельзя к ним вообще обратится скаким небудь вопросамэто просие клерки а начальство так это вообше как буто другая каста да че там говорить одним словом гестаповци
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100