реклама

реклама

- До нашого ФАПу найчастіше люди звертаються з травмами, а  в нас до цього часу не було навіть чим рану зашити,- говорить завідувачка ФАПу  с . Веселий Хутір Чорнобаївського району Олександра Лопаткіна. Відтепер ці дрібні проблеми частково розв”язано – під час свого дводенного візиту на округ народний депутат Богдан Губський дарував в сільські ФАПи, амбулаторії та лікарні валізки першої допомоги. На черзі – комплексне вирішення більш глобальних для сільської медицини проблемних питань.

guii1

Перебуваючи на Золотоніщині та Чорнобаївщині минулого тижня, народний депутат України Богдан Губський проанонсував  нову програму підтримки сільської медицини. Про це інформує прес-служба народного депутата.

- Я працюю над  програмою підтримки та розвитку  медзакладів округу – ФАПів, лікарень та амбулаторій , і вона має кілька етапів, - розповідає Богдан Губський. - Перший етап – це відвідання усіх профільних медичних закладів, що розташовані в Каневі, Золотоноші, Драбові, Чорнобаї та , відповідно, у цих районах (всього таких закладів близько двохсот). Всі вони  невдовзі  отримають   набори першої допомоги, необхідні для роботи сільського лікаря. Другий етап – це вивчення проблем, які я дізнаюся безпосередньо під час спілкування з медиками та формування їх пропозицій щодо розв”язання цих проблем. В основному, це проблеми технічного оснащення, адже більшості сільських лікарень та амбулаторій доводиться використовувати  вкрай застаріле  обладнання для діагностики та лікування, що насьогодні є просто недопустимим. Відповідно до цього я розробляю  програму  підтримки  медзакладів  на кілька років, яка буде погоджена як фахівцями  медицини, так і сільськими громадами… І незабаром ми розпочнемо оснащення їх необхідною технікою.

Тож першим кроком  такої співпраці стало відвідання нардепом близько десятка ФАПів, амбулаторій та лікарень Золотоніського та Чорнобаївського районів. Як і обіцяв, Богдан Губський на  зустрічі з медиками завітав не з порожніми руками –  валізки  першої допомоги з кількох десятків найменувань найнеобхідніших препаратів та медичних приладів, які він подарував у кожен заклад – просто знахідка для сільського лікаря.

Медики таким подарункам радіють. Лікарня в с. Домантове на Золотоніщині обслуговує три села – Шабельники, Нову Греблю та Домантове, тож проблем у тутешніх медиків, які волею долі виконують ще й функції соціальних працівників, вистачає. Серед найголовніших – кадри,  мізерне бюджетне фінансування, недостатня забезпеченість медикаментами та технікою. За словами головного лікаря Домантівської  лікарні Миколи Рябчуна, лікаря з багаторічним стажем, їм, а також багатьом їхнім сільським колегам доводиться працювати на медичному обладнанні 60 -х – 70 –х – років… Потребують кардинального переоснащення стоматкабінет, кабінет фізіотерапії, а старенький кардіограф взагалі допрацьовує свій строк експлуатації. Тож одна надія – на допомогу небайдужих до проблем сільської медицини людей, таких, як народний депутат Богдан Губський. _ Народного депутата знаю давно як дуже конструктивну людину. От і зараз видно, що він переймається нашими проблемами, - переконаний головний лікар.

gui2

Під час зустрічі з медиками Домантівської лікарні нардеп дізнався й про інші, суто внутрішні  проблеми цієї установи. Найнагальніші з них пообіцяв вирішити за кілька тижнів.

Найбільшою проблемою у ФАПі села Кропивна є транспорт. Лікарі ФАПу отримують  по 7 – 8 викликів щодня, а пішохідна  мандрівка  по засніжених  сільських дорогах відбирає і час, і сили. Нардеп пообіцяв посприяти вирішенню цієї проблеми, а принагідно повідомив, що на район вже заплановано придбання кількох автомобілів «швидкої допомоги».

Дякуючи за «валізку  першої допомоги» від  Богдана Губського завідуючий  Кропивнянським ФАПом  Леонід Кравченко згадує, як за 46–річну практику роботи в медицині, лікарям доводилося  навіть приймати пологи вдома. А такі валізки якраз і містять необхідне обладнання для надання невідкладної допомоги – тонометри, скальпелі, антисептики, крапельниці, набори для  приймання пологів, адже медикам на селі часто – густо доводиться поєднувати фах і терапевта, і кардіолога, і педіатра, і акушера..

Під час поїздки Богдан Губський висловив окрему подяку всім медпрацівникам, яким нині доводиться працювати у вкрай складних умовах, і пообіцяв докласти максимум зусиль, аби вирішити хоча б частину почутих  проблем.

Всього за два дні перебування на Черкащині нардеп відвідав вісім населених пунктів, де надав конкретну допомогу  кожному закладу освіти та медицини.  Поряд зі щойно започаткованими програмами,  він продовжує успішно  реалізувати свій вже схвально сприйнятий освітянами  проект «Школа майбутнього», що  передбачає технічне осучаснення навчальних закладів  для того, аби сільські діти мали можливість отримувати якісні знання та  наряду з міськими отримувати якісну вищу освіту.

реклама

Коментарі  

 
-1 #3 Марія 05.02.2012 09:20
Боже борони нас від таких губських! Продажна тварюка. Хто голосував щоб землю продати? Бодя.Хто голосував за підвищення пенсійного віку? Бодя. Та він жодного разу не голосував за людей! А тепер втирається з своїми грошима до людей.Гнать треба таких бодь, щоб і духу не було!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Гр.рух Україна для людей 02.02.2012 23:01
Не голосуйте за:1)Нинішніх депутатів ВР;2)тих,хто Вас намагається купити та ще й за Ваші гроші; 3) кандидатів-варягів ,які не проживають в межах Вашого округу. Досить глумитися над людьми.УКРАЇНА-ДЛЯ ЛЮДЕЙ на ділі,а не на папері!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 олекс 02.02.2012 17:05
а коли був маленьким турбувався про таких як він, ділився цукерками , іграшками, а коли дітки підросли вони в знак вдячності поділились черкасигазиком, ... ну і ще що бог послав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100