реклама

реклама

На сьогоднішній сесії міської ради депутати затвердили Програму соціально-економічного і культурного розвитку Черкас на 2012 рік та бюджет розвитку міста.

Обговорення  змін і пропозицій затягнулося не на одну годину. Чимало суперечок викликали питання виділення коштів на облаштування спортивних майданчиків та місць для вигулу собак.

Депутат від фракції «Батьківщина» Роман Діскант, зокрема, виступив із пропозицією не виділяти понад 700 тис. грн. на будівництво 5 спортивних майданчиків, а відремонтувати за ці гроші майданчики при школах.

– У школах спортивні майданчики в дуже поганому стані, – каже депутат. – Тут їх буде кому обслуговувати, будуть проводитися позашкільні заняття. А в нас виходить – будуємо і дитячі, і спортивні майданчики в одних і тих самих місцях, на округах окремих депутатів.

Не погодився із цим голова бюджетної комісії міськради Сергій Отрешко. На його думку, одне іншому не повинно заважати. А діти, як правило, віддають перевагу тим майданчикам, котрі є у дворах, а не на шкільних подвір’ях.

 

Необхідність будувати нові майданчики підтримали і депутати Ніна Набокіна та Олександр Радуцький.

– Якщо є потреба оновити шкільні майданчики, то нехай департамент освіти дає відповідні пропозиції, – вважає Радуцький.

Зрештою, депутати таки виділили гроші на нові майданчики, а міський голова Черкас Сергій Одарич дав доручення підготувати пропозиції від кожної школи щодо оновлення їхніх майданчиків.

Крім цього, депутат Діскант запропонував не виділяти 90 тисяч гривень на облаштування місць для вигулу собак, зауважуючи, що це не першочергові для міста потреби. На що мер сказав, що потрібно рухатися у напрямку цивілізованого поводження з тваринами.

– Якщо брати статистику укусів людей тваринами, то за останні 3 роки покусаних домашніми собаками людей більше, ніж бездомними. Умов нормальних у місті не створено. Ми не маємо права висувати якісь претензії до власників тварин, тому що ми з вами палець об палець не вдарили, щоб власник собаки міг мати місце, куди її на повідку вести. Тому я вважаю, що ми повинні почати рухатись у напрямку цивілізованого поводження з тваринами. Це нам дасть можливість вимагати від власників  правильного поводження, а, крім цього, ми зможемо повноцінно прийти до затвердження плати за утримання домашніх тварин, – сказав Сергій Одарич.

Також він наголосив, що саме завдяки Черкасам у Європі припинилися виступи проти України, як місця проведення «Євро-2012».

– Черкаси – єдине місто, куди можна було привезти європейських журналістів і показати, що в нас не ліквідують тварин, а збирають, годують, оперують і роздають тим людям, які б хотіли їх мати. Ці сюжети пройшли по всій Європі і завдяки Черкасам від України відчепилися, – переконував депутатів Сергій Одарич.

Однак більшість депутатів проголосувала «проти».

реклама

Коментарі  

 
0 #2 федор принципиальный 09.03.2012 13:16
построй вначале для европейских журналистов хотя бы украинские клозеты горе реформатор
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Оксана Колісник 02.02.2012 20:57
Чому ж не написали, що ці радєтєлі за права чотириногох таки "припинили муніципальний духовий оркестр" "з метою раціонального використання бюджетних коштів та оптимізації мережі закладів культури"? Європа!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100