реклама

реклама

medgu Півторарічний Артем Саїдов з Кропивної Золотоніського району має страшний діагноз – гангліонейробластому. Оперативне втручання протипоказане, тож малюк отримує лише інтенсивну хіміотерапію.

 -Зовсім випадково ми помітили маленьку припухлість на руці дитини, - розповідає бабуся хлопчика, Валентина Крикун. - Звернулися до травматолога, потім – до невропатолога, а кінцевим пунктом обстеження став онкодиспансер, де на родину чекав як грім серед ясного неба висновок лікарів – четверта стадія онкозахворювання. На сто тисяч населення лише одиниці мають такий невтішний діагноз як гангліонейробластома,  і маленький Артемко – в їх числі.

- Депутати двох сільських рад -   Кропивної  та Деньгів -   прийняли рішення про збір коштів на підтримку  свого маленького земляка, адже лікування дороговартісне, а родина не може забезпечити його повною мірою, - розповідає сільський голова с. Деньги Ірина Величко. - Зверталися до всіх, хто може допомогти. Написали листа і до народного депутата Богдана Губського, сподіваючись, що він нам не відмовить.  Нардеп не залишився байдужим до біди, особисто відвідав родину хлопчика, передав кошти на лікування та пообіцяв, що ця дитина і надалі залишиться під його опікою.

- Сьогодні найголовніше – створити програму профілактики та діагностики онкозахворювань, адже хворобу можна зупинити на початкових стадіях, - переконаний народний депутат Богдан Губський. - Я ініціюватиму створення такої  державної програми. Проблема полягає ще й в тому, що лікування дуже дороге, і не кожна людина має змогу повноцінно лікуватися, тож необхідно закласти в бюджеті кошти на лікування людей, які постраждали від  цієї недуги, а також поліпшити технічне оснащення спеціалізованих медзакладів.

- Я як депутат наполягатиму, щоб в бюджеті були передбачені кошти на закупівлю найсучаснішого обладнання для профілактики та лікування онкозахворювань в усі лікарні, які на цьому спеціалізуються.

Довідка:  Сьогодні на Черкащині перейдено рубіж постійно проживаючих онкохворих. Щорічно 35 особам з 10 000 населення лікарі ставлять діагноз – онкозахворювання. Цей показник – вище середнього по Україні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100