реклама

реклама

Основні проблеми учасників АТО обговорили нещодавно в приміщенні Шполянської райдержадміністрації з головою громадської організації Черкаський правозахисний центр Тарасом Щербатюком, який також є регіональним представником Юридичної сотні, керує громадською приймальною Української Гельсінської спілки з прав людини – УГСПЛ в Черкасах і водночас голова організації  ГО "Волонтер Черкащини. Тарас – професійний юрист і його допомога Шполянським ветеранам АТО була потрібна. Незважаючи на велику занятість, він у вихідний день прибув на зустріч з учасниками війни на сході України. Разом з ним приїхав ще один активіст Олександр Бородієнко.

31387470_2075314579407655_1788639264275893344_n (1)

На зустрічі йшла мова про дотримання прав учасників АТО у Шполянському районі; створення Міністерства ветеранів та залучення лідерів ветеранських об'єднань до формування структури та функцій міністерства.   Обговорювалося питання   співпраці ветеранів з органами влади.  Актуальними на думку присутніх є проблеми   створення Книги пам'яті загиблих, та зйомка відеофільмів про героїчні подвиги ветеранів для патріотичного виховання майбутніх поколінь.

Тарас Щербатюк цікавився як в районі займаються медичним обслуговуванням ветеранів. Згідно з законом демобілізовані учасники АТО раз на рік мають право на безкоштовне санаторно-курортне лікування протягом 18-21 днів.

Ветерани АТО мали можливість отримати інформацію та відповіді на всі питання, які пов'язані із соціальним захистом.

Зокрема не виділяється 2 га землі деяким учасникам АТО. Так Іван  Мельниченко втретє   їде брати участь в Операції об’єднаних сил, а земельної ділянки йому не виділяють. Він зібрав  необхідні документи , а тяганина продовжується.

Тарас Щербатюк наголосив, що відповідальні працівники соціальних служб повинні  знати про існуючі проблемні питання особисто кожного учасника АТО і допомагати їх вирішувати.

Одним із  питань, які піднімали учасники АТО - надання пільг для проїзду в пасажирському автотранспорті.

Слід зазначити, що проблеми медичного обслуговування та проїзду в районі вирішуються успішно. Нарікань немає.

Не оминули учасники зустрічі  надзвичайно важливе питання психологічної реабілітації і адаптації учасників бойових дій.

Зверталася  увага на патріотичне виховання молоді та школярів, а також культурно-просвітницьку роботу патріотичного змісту серед громадськості.

Всі проблемні питання, пропозиції та побажання захисників подані для розгляду та реагування представникам влади.

В цьому році в такому форматі зустріч з АТОвцями проводиться вдруге. Підняті питання перебуватимуть на контролі громадських активістів. Через певний час ми зустрінемося знову, щоб перевірити їх виконання.

Ігор Зачепа  м.Шпола

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100