реклама
Sucurity Police

реклама

Сьогодні на засіданні Уряду Прем'єр-міністр України Микола Азаров відзначив принцип економії на Черкащині.

– Є абсолютно успішні приклади: у Смілі Черкаської області за рахунок залучення приватного інвестора отримали економію газу 15% і електроенергії – 40%, – говорив Прем’єр-міністр України. –  Тобто, є практичні рішення для малих міст з обмеженими бюджетами.

Микола Азаров повідомив, що вчора консультувався з представниками громадських організацій, які працюють в сфері енергоефективних технологій:

– Вже те, що люди самі об’єднуються для вирішення проблем більш ефективного використання енергії, охоплюють практично всі аспекти цієї багатогранної проблеми, свідчить про те, що формується суспільний запит на державну політику економного і ефективного використання енергії.

За його словами, у цих людей є розуміння, що, якщо ми хочемо жити, як в Європі, ми повинні стільки ж витрачати енергоресурсів на виробництво одиниці продукції, так само ощадливо ставитися до тепла, води, електроенергії в наших будинках, так само дбати про екологічну чистоту виробництва енергії.

– Я вам скажу: багато в чому громадські організації пішли далі і глибше у вирішенні проблеми, ніж державні органи, які зобов’язані реалізувати енергетичну політику, – продовжував свою думку Микола Янович. – Я три сторінки списав під час зустрічі, занотовуючи слушні пропозиції та питання, вирішення яких люди чекають від Уряду. До речі, ці пропозиції і зауваження вже оформлені як доручення Прем’єр-міністра відповідним міністрам. Я б виокремив, як один із головних висновків з цих консультацій, це те, що у громадських організацій, у фахівців є дуже грамотні і корисні ініціативи, тому їх треба підхопити, реалізувати у державній політиці.

Зважаючи на це Микола Азаров дав доручення Міністру регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолієві Близнюку і главам обласних адміністрацій найближчим часом провести регіональні консультації і взяти в роботу всі практичні рішення, які вже напрацювали бізнес, громадськість та експерти, інформує «Урядовий портал».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100