реклама

реклама

Начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Черкаській області полковник міліції Василь Іржавський підбив підсумки роботи за минулий рік.

За його словами, на обліках підрозділів КМСД області перебуває 787 неблагополучних сімей, в яких проживає 1490 дитини з вказаною категорією осіб. Працівниками органів внутрішніх справ спільно з службою у справах дітей проводиться активна профілактична робота в цьому напрямку. Протягом минулого року до адміністративної відповідальності за неналежне виконання своїх батьківських обов’язків щодо виховання та догляду за дітьми притягнуто 880 батьків, за вчинення насильства в сім’ї 178 осіб, 10 з яких неповнолітні. Працівниками міліції порушено 26 кримінальних справ за ст. 166 КК України (злісне невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною). До кримінальної відповідальності за нанесення легких тілесних ушкоджень дітям притягнуто четверо батьків та одну матір за вчинення замаху на вбивство своєї дитини.

Із настанням холодів робота співробітники КМСД перевірили кожний інтернатний заклад області.

Так, у двох спеціалізованих школах-інтернатах – Ладиженській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат та Бабанській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат, на час перевірки працівники міліції виявили відсутність декількох учнів. Незважаючи на те, що вони були відсутні протягом тривалого періоду та не відвідували заняття, керівництво закладів працівників міліції про їх відсутність не повідомило. Правоохоронці знайшли дітей та повернули їх до закладів.

Непокоїть працівників міліції і температурний режим в деяких закладах, адже на час стрімкого похолодання в одному з перевірених закладів стовпчик термометру не піднімається вище позначки 13ºС.

Також начальник кримінальної міліції у справах дітей зупинився на проблемі дитячого алкоголізму.

За 2011 рік працівниками кримінальної міліції в справах дітей до адміністративної відповідальності за розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді притягнуто 278 неповнолітніх.

Реалізація алкогольних напоїв неповнолітнім та недотримання закладами торгівлі вимог Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», у свою чергу, негативно впливає на поведінку підлітків та стає передумовою для вчинення ними протиправних дій.

Працівники КМСД систематично проводять відпрацювання нічних клубів, барів, ресторанів та інших торгівельних закладів з метою виявлення цих порушень.

У поточному році працівники кримінальної міліції у справах дітей вже задокументували 13 таких фактів. Штраф за вчинення такого правопорушення складає від 510 до 1700 гривень.

Крім того, працівники міліції ініціюють позбавлення ліцензії підприємців, які порушують антиалкогольне законодавство. За поточний рік за поданнями працівників КМСД області Регіональним управлінням Департаменту CATДПА України у Черкаській області анульовано 14 ліцезій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. До суб’єктів підприємницької діяльності застосовано фінансових санкцій на загальну суму 96000 грн., інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 sergo 08.02.2012 22:26
у серьезной конторы и дела соответствуещее !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100