реклама

реклама

15 травня у селищі Чорнобай розпочалися зональні змагання на першість Черкаської області серед підрозділів області з пожежно-рятувального спорту пам’яті Олексія Жирного.

IMG_20180515_093236

Участь у перших зональних етапах взяли спортсмени з гарнізону міста Черкаси, аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління, а також представники команд пожежно-рятувальних підрозділів із Драбівського, Золотоніського, Канівського та Чорнобаївського районів.

Відкриваючи змагання заступник начальника Управління Олександр Горобець зазначив: «Ці змагання які ми проводимо вже 28 рік не лише вшановують пам‘ять героя – пожежного Олексія Жирного, який загинув під час ліквідації пожежі у Черкасах, а й займають важливе місце у загальній системі підготовки сучасного рятувальника, дають можливість вдосконалити фізичний та моральний стан співробітників ДСНС». Водночас, на думку Олександра Івановича, вони сприяють поглибленню особистих зв’язків між підрозділами.

IMG_20180515_093306

Переможці змагань визначаються за результатами виконання традиційних для пожежно-прикладного спорту вправ. Підйому спортсменів по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху навчальної башти. Підйом у вікно 3-го поверху навчальної башти по висувній драбині, та оперативним розгортанням лінії від пожежного автомобіля з подачею двох бойових стволів у осередок пожежі.

За результатами усіх видів, кращий результат показала команда Державної пожежно-рятувальної частини №3 міста Черкаси, яка і виборола 1 загальнокомандне місце. Другими стали спортсмени-рятувальники господарів. Третю сходинку вибороли спортсмени з ДПРЧ-1 міста Черкаси.

IMG_20180515_113301

Водночас із дорослими, свої сили випробовували на спортивних майданчиках дитячі команди. У підсумку напруженої боротьби, юні рятувальники із Золотоніського району виборола 1 місце. Другими та третіми, стали відповідно, команди з Чорнобаївського району та міста Черкаси.

Наступні зональні етапи змагань на Кубок Олексія Жирного пройдуть 16 травня та 17 травня у Звенигородці та К.-Шевченківському.

За результатами трьох зональних етапів Меморіалу, буде визначено три найкращі команди а також сформована збірна команда області для участі у Чемпіонаті України з пожежно-прикладного виду спорту.

Про це повідомляє ДСНС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100