Міністерство культури України та Черкаська облдержадміністрація об’єднають зусилля у підготовці до Шевченківських днів – про це йшлося на нараді, яка відбулася наприкінці минулого тижня в Каневі за участю Міністра культури України Михайла Кулиняка.


Разом із Михайлом Кулиняком, його першим заступником Юрієм Богуцьким, віце-президентом Національної спілки архітекторів України Ларисою Скорик і головою Державної служби з питань національної культури та спадщини Міністерства культури України Андрієм Вінграновським обласна влада Черкащини проаналізувала підготовку заходів до 198-ї та 200-ї річниць від дня народження Т.Г.Шевченка.

«До цих важливих дат залишилося зовсім мало часу, і ми маємо вже сьогодні дивитись у завтрашній день!» – зазначив голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб. За його словами, лише сам факт, що «Кобзар» перекладено 40 мовами – привід для залучення до заходів із вшанування Т.Шевченка світової спільноти. А надто, якщо вона сама виявляє ініціативу в цьому питанні.

З такою думкою погодився і Міністр культури: «З роками увага до генія Тараса Шевченка не послаблюється, а навпаки – стає актуальнішою. Сучасне життя просто вимагає об’єднати всі «Шевченківські місця» в одне ціле для того, щоб була налагоджена комунікація. А це натомість допоможе віддати належне Шевченкові і вирішити багато проблем».

І результати вже є. Як зауважив Василь Коломієць, генеральний директор Шевченківського національного заповідника, музею, у якому й відбувалася нарада: «Того, що зроблено за 2 роки, Канів не бачив десятки років. Лише торік експозиція музею поповнилась 2 200 експонатами й 11 виставковими вітринами, а загалом вже має 64 000 експонатів. І розширення експозиції не припиняється!».

Обговоривши плани щодо святкування річниці Т.Г. Шевченка, посадовці розглянули запропоновані заходи й до 500-річчя заснування міста Чигирина – колиски української державності. Особливої актуальності це питання набуває в контексті проведення Євро-2012, тому й контроль за підготовкою ювілею здійснюється на державному рівні.

Третім питанням, якому приділили увагу на нараді, був розвиток культурної інфраструктури в м. Умані – не менш важливому туристичному напрямку.

Насамкінець, Міністр культури Михайло Кулиняк закликав присутніх до подальшої спільної праці й запропонував наступне засідання провести у Звенигородському районі – на батьківщині Тараса Шевченка. Про це повідомляє офіційний портал Черкаської ОДА.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Вадим 13.02.2012 23:13
Музея Шевченко в Каневе уже нет, одни воспоминания остались... Никто из туристов туда уже ехать не хочет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Черкаси 13.02.2012 14:07
Жах! Вони знову "будуватимуть нову Тарасову гору"?! Це якраз ті, кому треба нічого не чіпати руками, щоб не зламати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Пенсионер 13.02.2012 14:00
Пришел новый министр,новый начальник управления культуры,да и Тулуб не с Черкащины, вместо того чтоб ехидные заявки подавать лучше дельным бы советом помогли. Где советы ветеранов, пенсионеров, патриотов - собирайтесь,обс уждайте да подсказывайте молодежи как сохранять любовь к национальной спадщине.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Mardo 13.02.2012 11:45
Та музей в Каневі й музеєм назвати не можна.Скоріше мавзолей без Шевченка.
Шкода,але повторно йти туди ніхто не хоче.
Музей,як такий,знищено.
Є ремонт,музея немає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 СЛАВА ИЗ ЧИГИРИНА 13.02.2012 10:21
Очень радует что вспомнили о Чигирине.Но волнует то,что контроль за подготовкой юбилея будет осуществляться госчиновниками( "на державному рівні"),опять ВОРОВАТЬ будут.В этом деле необходим мощный общественный контроль,местны ми общественными организациями и жителями Чигиринщины.Украина и Чигиринщина для честных людей!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100