реклама Делікат

У художньому музеї Черкас відкрилася виставка «Дорога до Мельпомени», присвячена 30-річчю творчої діяльності художниці Надії Нікіфорової. Впродовж 30 років мисткиня працює художником у Черкаському академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Ця виставка – спроба запросити черкащан до творчої кухні, показати, що відбувається не просто за лаштунками театру, а й у його майстернях та цехах, де розробляються ескізи костюмів героїв вистав та шиються вишукані сукні.

Надія Нікіфорова

Надія Нікіфорова

- У театрі дуже важко працювати, важко йти до Мельпомени. Все, що я тут показала – це не просто виставкові ескізи, а те закулісся, яке є в театрі. Саме такими ескізи віддаю у пошивочний цех - із клаптиками тканини та кресленнями, для того, щоб швеї могли працювати. Було бажання показати макети, але вони розламуються, і мені просто не вистачило часу обновити котрийсь із них, - розповіла «Прочерку» Надія Нікіфорова. А також зізналася, що найбільше любить працювати з класикою.

- Це мабуть, для кожного художника дуже важливо, на цьому навчаються, це завжди нове. Дуже важливо дати своє бачення кожного твору, який усі вже бачили десять разів, а ти його покажеш так, як ще ніхто не бачив і не показував. Мені дуже подобається Леся Українка, Шевченко, - розповіла художниця.

кіт Олег Телятник

кіт Олег Телятник

Проте найбільше вона любить працювати із казками - «Всі миші люблять сир», «Дорога до сонця», «Троє із Простоквашино» та багато-багато інших вистав, які вже встигли запам’ятатися малюкам. Навіть театралізоване дійство, яке показали актори театру відвідувачам музею, складалося з-поміж іншого, з двох казок – «Троє із Простоквашино» та «Кіт у чоботях». Сергій Бобров та Олег Телятник дуже переконливо зіграли котів. Модерував дійство головний режисер театру Олесь Павлютін. Сьогодні вони разом із Надією Нікіфоровою вкотре разом працюють над ще одним дитячим спектаклем – «Король Дроздобород».

- Ця виставка пробуджує уяву великої кількості людей, які об’єднуються разом, щоб створювати диво театру. Кожен відвідувач може стати співтворцем величезної кількості театральних вистав, які причаїлися на стінах музею, - висловив своє бачення унікальності виставки Олесь Павлютін.

А черкаський художник Євгеній Найден роздивившись усі представлені ескізи, зауважив:

- Цікаві роботи. Можна було б дати звання Заслуженого художника за них.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100