реклама

реклама

На Черкащині нині активно готуються до проведення в липні одного з наймасовіших обласних заходів – всеукраїнського, просвітницького, благодійного Фестивалю нескореної Nації «Холодний Яр». Організаційні питання обговорили на засіданні робочої групи в ОДА. Воно відбулось під головуванням першого заступника очільника області Віталія Коваля.

_DSC0192

– Фестиваль нескореної Nації Холодний Яр, який вже став традиційним на Черкащині, проводимо четвертий рік поспіль, – говорить перший заступник. – Обласна адміністрація вчергове підтримала ініціативу ВГО «Сокіл», Черкаського осередку Національного Альянсу та Самооборони Майдану щодо його проведення. Очікуємо цьогоріч на ще більшу кількість гостей. За попередніми підрахунками, ця цифра може сягнути 8 тисяч. Дуже сподіватимемося. Адже програма передбачає низку цікавих локацій, гутірок з істориками, військовими капеланами, відомими політиками, представниками влади. До речі, в планах – нова локація Спілок учасників АТО, присвячена подіям війни на Сході. Нині ж наше завдання – створити максимально комфортні та безпечні умови для гостей під час їхнього перебування на Черкащині протягом 3 днів. Відпрацьовуємо наразі організаційні моменти спільно з працівниками ДСНС, Національною поліцією, дорожниками, службою охорони здоров’я, громадськими організаціями.

Віталій Володимирович також розповів про соціальну місію фесту. Каже: якщо минулого року благодійні кошти збирали на облаштування автомобіля «швидкої» для батальйону «Госпітальєри», то цього – вирішено спрямувати збір на придбання обладнання для реабілітаційного центру Фонду братів Кузьміних у Черкасах, де бійці проходять реабілітацію.

– Учасники нашого фестивалю – це представники різних громадських організацій, середовищ, віросповідань, – говорить ідейна натхненниця, голова оргкомітету Фестивалю нескореної Nації Холодний Яр Зоя Бойченко. Це – волонтери, ветерани російсько-української війни, військові. Це і люди старшого віку, і студенти, навіть діти, цілі родини їдуть до нас. І всі вони об’єднані однією ідеєю – здобуття української України. Окрім просвітницької мети, наш фестиваль автоматично став об’єднуючим. Окрім того, значну увагу ми приділяємо просвітницькій частині – гутіркам, бо спостерігаємо у відвідувачів нашого фестивалю спрагу до знань, до інформації, зокрема, про наше минуле. Інформаційний фронт – це, без перебільшення, надважлива місія сьогодення. Гасло цьогорічного фестивалю: «Ідея кличе крізь покоління!». І це дійсно так. Принаймні кожного року, спостерігаючи за учасниками нашого фестивалю, я бачу ту Україну, якою вона має бути, і кожного року кількість «нескорених» збільшується!

Нагадуємо: місце зустрічі, як і раніше, –

с. Грушківка на Камянщині, 6-8 липня

Попередня програма фесту тут: https://www.neskoreni-fest.org.ua/

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100