реклама Делікат

Підготовка нової редакції Митного кодексу має відбуватися за участі представників бізнесу. Про це віце-прем'єр-міністр, лідер «Сильної України» Сергій Тігіпко заявив під час зустрічі з членами громадської організації «Реформаторський клуб». Він також розповів про послідовність роботи. «Взявши за основу законопроект 2778, ми складемо своєрідну дефектну відомість – визначимо слабкі місця документа, випишемо його з урахуванням найкращих світових зразків і подамо на розгляд до парламенту», – заявив віце-прем'єр, який очолює робочу групу з підготовки Митного кодексу.
Він додав, що саме етап складання такої дефектної відомості і буде найскладнішим і найбільш копітким.
«Сьогодні ми атакуємо найболючіші теми, і Митний кодекс – одна з них», – підкреслив віце-прем'єр. Він повідомив, що головним завданням розробників нового Митного кодексу має стати зменшення строків митного оформлення і спрощення відповідних процедур. За словами Тігіпка, у новому митному законодавстві будуть детально прописані підстави, які можуть бути причиною зупинки митного оформлення, а також взаємна, а не одностороння, відповідальність митника і бізнесмена в питанні виконання ними митних процедур з відповідними штрафними санкціями.
«Одне з найголовніших завдань Митного кодексу – забезпечити максимальний транзит вантажів через Україну. Саме тому перед митниками поставлене завдання – розробити Митний кодекс, який був би цікавий, насамперед, бізнесу», – зазначив Сергій Тігіпко.
Віце-прем'єр закликав представників бізнесу брати участь у процесі підготовки кодексу і вносити свої пропозиції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100