реклама

реклама Делікат

реклама

Створення інформаційних рад при УМВС - вимога Міністра Анатолія Могильова сприяти у роботі ЗМІ та журналістам

Створення інформаційних рад при УМВС - вимога Міністра Анатолія Могильова сприяти у роботі ЗМІ та журналістам

Про налагодження нових механізмів співпраці між журналістами та правоохоронцями Черкащини говорили 30 вересня представники засобів масової інформації з керівниками УМВС України в Черкаській області. З цією метою було створено й нову - інформаційну раду - при обласному управлінні міліції, очолив яку голова Черкаської обласної організації Національної спілки журналістів України, головний редактор газети «Нова Доба» Сергій Томіленко. Співголовою ради є начальник УМВС України в Черкаській області Валерій Дерновий.

– За матеріалами черкаських засобів масової інформації я стежу постійно, – зазначив пан Дерновий. – Адже саме вони об’єктивно висвітлюють роботу нашого управління і допомагають нам звернути додаткову увагу на ті чи інші наболілі проблеми черкащан. Тому інформаційну раду ми створили спільно з журналістами для того, щоб реагувати на звернення громадян не тільки в міліцію, а й до засобів масової інформації, об’єктивно інформувати жителів області про роботу правоохоронних органів, а також разом із черкаськими журналістами проводити профілактичну роботу, щоб не допускати недоліків і вчасно їх виправляти.

Рішення створити такі інформаційні ради в кожному регіоні України ініціювало Міністерство внутрішніх справ України спільно з Національною спілкою журналістів України.

– Головне покликання інформаційної ради – це пошук і налагодження механізмів швидкого реагування правоохоронців на проблеми громадян, а також допомога журналістам у  випадках перешкоджання їх професійній діяльності, – розповів Сергій Томіленко.

Голова інформаційної ради запропонував на першому ж її засіданні розглянути питання доступу журналістів до інформації про роботу правоохоронних органів і налагодити механізм швидкого реагування на звернення журналістів, якщо їм перешкоджають виконувати свої професійні обов’язки.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100