реклама

реклама

Ще кілька років тому майже повністю зруйноване з багатомільйонними боргами підприємство нині – одне з найпотужніших у системі Державного агентства резерву України. Мова про ДП «Златодар», що працює на Золотоніщині, – підприємство, яке займається зберіганням та переробкою  зернових й олійних культур, вирощених сільськогосподарськими товариствами та підприємцями не лише на полях Черкащини, а й за межами неї.

39900048_1726566627469096_1577485189389484032_n-710x434

А ще забезпечує населення хлібом та хлібобулочними виробами, повідомляє прес-служба ОДА.

Як розповів перший заступник голови ОДА Віталій Коваль, в період, коли підприємство майже занепало і було штучно доведене до банкрутства, обласна влада спільно з Державним агентством резерву України допомогли зупинити цей процес та відродити повноцінну роботу «Златодару».

– Важливо було налагодити міцні зв’язки із сільгоспвиробниками та потенційними поклажодавцями збіжжя, – зауважив Віталій Коваль, – аби повернути довіру та репутацію надійного партнера. Спільними зусиллями, зокрема й уже з новим на той час керівником, цього вдалося досягти. Як наслідок – збільшилися завантаження складських потужностей – до 100%, а відтак і підвищився рівень грошових надходжень на підприємство. Натепер ліквідовано заборгованість із заробітної плати, за енергоносії, а також накопичені попередньо борги. Таким чином, на практиці реалізовано один із пріоритетів влади щодо підтримки місцевих виробників.

39993428_572389929830914_5022354513344856064_n

Водночас теперішній директор ДП «Златодар» Валерій Буркацький, який працює на підприємстві вже 4 роки поспіль, останні три з яких на посаді керівника, додав, що заборгованість перед кредиторами, внаслідок діяльності попередніх господарів, сягала тоді більше 500 млн грн. Підприємство опинилося без електроенергії та газу, а заборгованість із зарплатні становила 2,5 млн грн. Окрім того, всі рахунки були заблоковані шляхом арешту виконавчою службою.

– Нині ж маємо зовсім іншу ситуацію, – говорить Валерій Буркацький. – Ми всі разом змогли відродити виробництво й у подальшому плануємо лише збільшувати його потужності. Натепер можемо на підприємстві зберігати до 130 тисяч тонн зерна. Займаємося різними видами діяльності, зокрема: приймаємо, зберігаємо, сушимо, очищуємо, відпускаємо зерно, а також виробляємо продукти борошномельної промисловості, хліб та хлібобулочні вироби, готові корми для тварин, яких утримують на фермах. Серед наших послуг й оптова торгівля зерном та кормами, а також роздрібна в неспеціалізованих магазинах. Лише за минулий рік підприємство в результаті господарської діяльності  одержало чистий прибуток у майже 3 мільйони гривень.

На сьогоднішній день спеціалісти підприємства в середньому одержують більше 6 тис. грн. Заробітна плата виплачується вчасно та в повному обсязі, а заборгованість взагалі відсутня. Загальна ж сума податків, сплачених підприємством за результатами торішньої діяльності, сягла 15 млн грн, за період останнього півріччя – більше 8 млн грн.

За словами Валерія Васильовича, підприємство намагаються постійно модернізовувати, інвестуючи в оновлення обладнання та ремонти приміщень. Так, минулого року капітальні інвестиції на «Златодар» проводились за рахунок амортизаційного фонду – у понад 4 млн грн, цьогоріч – використали вже близько 300 тис. грн. У цілому ж кошти спрямували на ремонт будівель та споруд, встановлення сонячних модулів, також віконних блоків, придбання сучасного та необхідного на виробництві обладнання тощо.

DP-Zlatodar-856-1

– Важливо, що діяльність колективу кваліфікованих майстрів на чолі з досвідченим керівником спрямована безпосередньо на розвиток підприємства, – зазначив Віталій Коваль, – та є вдалим прикладом для інших. Сьогодні ДП «Златодар» – це потужне підприємство, яке робить вклад у розвиток не лише Черкащини, а й усієї України, сумлінний платник податків та впевненість для його працівників.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Артем 26.08.2018 12:20
:lol: Мабуть заслуга в цьому аграрної партії
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Перехожий 26.08.2018 09:31
Як розповів перший заступник голови ОДА Віталій Коваль, в період, коли підприємство майже занепало і було штучно доведене до банкрутства, обласна влада спільно з Державним агентством резерву України допомогли зупинити цей процес та відродити повноцінну роботу «Златодару».
А керував цим підприємством Володимир Лукич Лук'янець, який до цього працював на комсомольській та партійній роботі: був першим секретарем Черкаського обласного комітету комсомолу та головою Христинівської районної ради народних депутатів, а потім головою Черкаської обласної Ради, у 1999 році призначений головою Черкаської ОДА. Нічим видатним на цих посадах він не визначився і 2002 року був звільнений та відправлений керувати "Златодаром" Про результати його керівництва ми взнаємо тільки нині.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100