реклама Делікат

У неділю, 3 жовтня, предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Володимир освятив новозбудований Свято-Архангело-Михайлівський храм у Маньківці.

Його Блаженству співслужили єпископи:  Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Переяслав-Хмельницький Олександр, а також клірики єпархії.
Після освячення новозбудованого храму, Первосвятитель  відправив у ньому Божественну літургію, повідомляє веб-сайт УПЦ.  По її завершенні Владика Володимир звернувся до духовенства та вірян із повчальними словами.
«Я складаю вам  щиру подяку за молитву, бо молитва -  це свята справа, молитва – дар Божий. Молитва все може і Господь дав нам це в руки, щоб ми керувалися нею у своєму житті. Нехай нашу молитву почує сьогодні  Господь і пошле нам Свої милість, благість і небесне благословення», - сказав Архіпастир.
Також  Митрополит Володимир відзначив орденами та грамотами тим, зусиллям кого постав новий Божий храм. Зокрема були нагородженні: настоятель храму протоієрей Василій Славіта (орден преподобного Агапіта Печерського), заступник голови Державної служби автомобільних доріг України Павло Єлизаров (орден святого рівноапостольного князя Володимира ІІ-ступеню), Микола Северин (орден святого великомученика Георгія Побідоносця).
За богослужінням  також молився перший заступник   голови Черкаської ОДА Сергій Рябцев, який в свою чергу привітав присутніх із сьогоднішньою визначною подією  та передав від імені губернатора Сергія Тулуба для громади храму образ Пресвятої Трійці.
ДО РЕЧІ. Історія цього храму розпочинається у 1999 році, коли архієпископ Черкаський і Уманський  Софроній  (нині - митрополит) освятив місце під майбутній храм.  Протягом наступного десятиріччя  проходили будівельні роботи. 
Свято-Архангело-Михайлівський храм  є двопрестольним. Нижній (теплий) храм планують освятити в ім‘я Святого Духа.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100