реклама

реклама

З 24 по 26 вересня 2018 року на базі Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота відбулисянавчально-тренувальні збори представників силових відомств – експлуатантів безпілотних авіаційних комплексів(БпАК) та підприємств-виробників БпАК.

19

У рамках зборів було проведено змагання на звання кращого екіпажу безпілотного авіаційного комплексу серед представників силових структур. У зборах та змаганнях взяли участь представники Державної прикордонної служби України, Головного управління розвідки України, Національної поліції України, Повітряних Сил України, Служби безпеки України, Сухопутних військ України, Управління державної охорони України. Відмітимо, що триденні збори присвячені пам’яті генерал-майора Ігоря Момота.

Під час змагань учасники здійснювали  у визначеній зоні пошуку виявлення об’єкту інфраструктури, техніки, людей, розпізнавання та ідентифікацію виявлених цілей.При здійсненні польотів основними завданнями були виявлення та розпізнавання наземних цілей та об’єктів. Тобто, якщо було виявлено автомобіль, то екіпаж мав встановити його колір, марку, номерний знак, що стосується людей на місцевості, то це одяг, наявність зброї, напрямок руху.

За результатами змагань  перше місце посів екіпаж Національної гвардії України. Друге місце виборовекіпаж10-го мобільного прикордонного загону Державної прикордонної служби України. Третє призове місце дісталося екіпажу Національної поліції України.

20

Такі змагання дозволили дослідити нові прийоми та способи ведення повітряної розвідки, сприяли формуванню й підтримці високої бойової готовності розрахунку БпАК  до виконання завдань за призначенням.

Також під час проведення зборів відбулась демонстрація виставки безпілотних комплексів, на якій представники підприємств-виробників ознайомили з їхніми новітніми розробками в даній галузі та їх можливостями. Під час виставки також представлено систему «антидрон». Ця система призначена для перехоплення каналів управління, даних місце знаходження літальних апаратів в польоті для їх знищення чи перенаправлення польоту в іншу точку. В ній використовуються різноманітні пристрої для подавлення, перехоплення радіосигналу управління літальним апаратом, подавлення сигналу GPS передавача (місцезнаходження) літального апарату.  Після успішного використання цієї системи літальний апарат в повітрі стає «сліпим» і повністю керованим даною системою.

1

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100