реклама

реклама

На думку громадської діячки і юриста Наталі Даньковської, суддя Черкаського адміністративного суду Петро Паламар скасував рішення «канівської» сесії Черкаської міськради цілком законно.

36048589_2571962296163209_1101351982607630336_n Про це пані Даньковська написала, полемізуючи у «Фейсбуці» з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком.

«Мабуть тільки або зовсім далека людина від законодавства та органів місцевого самоврядування або просто недалека людина може вважати цю «канівську недосесію» легітимною», – написала юрист.

На її думку, суд мав повне право зупинити дію рішень сесії з бюджетних питань. «Так, Кодекс адміністративного судочинства України передбачає ряд рішень та актів, які не можуть зупинятися ухвалою суду про забезпечення позову. Рішення про бюджет, ПСЕР і місцеві програми не входять до цього переліку. Жодний нормативний акт не забороняє звертатися громадянину до суду та зупиняти дію будь-якого рішення органу місцевого самоврядування», – наголосила Наталя Даньковська.

Не її переконання, одна із відмінностей виконавця від керівника – це вміння мислити стратегічно і прораховувати можливі варіанти розвитку подій. «Судячи з усього, у нинішнього міського голови з цим явні перебої, – пише громадська діячка. – Бо проводячи чи то сесію, чи то святкування дня народження, треба було усвідомлювати, що це не законно і це буде оскаржено. І ніякими благими намірами не можна прикриватися, порушуючи закон і плюючи на місцеве самоврядування. Більше того, нічого не заважало провести сесію, призначену у законний спосіб на наступний день, і ніяких питань би не було. Але ж, мабуть, те, що прийнято на Чернечій горі, не все таке соціально направлене».

Уже виділені за рішенням «канівської» сесії бюджетні кошти ніхто повертати не повинен. Потрібно лише надалі не здійснювати видатки та інші дії на підставі зупинених рішень. Крім того, якщо рішення сесії буде скасовано остаточно, чинне законодавство передбачає можливість стягнення нанесених збитків з винних осіб. «І це однозначно не учасники АТО, категорійні верстви населення, серед яких – матері, інваліди, малозабезпечені, сироти та школи. Тому не треба давити на жалість і лякати цих людей, що їх змусять повертати щось назад», – пише пані Даньковська.

«Як на мене, то якщо справді думати за місто, то на законній сесії можливо прийняти всі ті соціальні виплати та спрямовані на забезпечення життєдіяльності міста. Але ж потім чим прикривати власні хотєлки, які явно там є також, – підсумовує юрист. – Учергове розчарована «знаннями» нинішнього міського голови, хоча пора вже звикнути, що прогрес не передбачається».

42634023_2774924802533623_4437590232048599040_n

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #4 інститут пам`яті 28.09.2018 13:50
Даньковська - ТИПОВА ПРЕДСТАВНИЦЯ школи Вишинського. Ті теж, в 30-х роках розстрілювали міліони людей "правомірно".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 Одар 28.09.2018 11:52
Так, Натаха, втюхай цим лохам :eek: . Тисячу баксів від Моні гарантовано - поїдеш в Турцію!!! :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Дабл 28.09.2018 11:25
оооо, чудо все никак не станет депутатом вместо отозванных, решило голос подать и о себе напонить.

А ниче, что депутатом хочешь стать вопреки законодательств у и полному безпередлу ТВК?! Там с законностью все нормально?

Двуличная подруга Одарыча.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100