реклама

реклама

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко учора взяв участь у засіданні колегії Черкаської ОДА, на якій розглядалось питання «Про стан виконання в області Указу Президента України «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні». Про це інформує прес-служба Президента України.

У своєму виступі Уповноважений Президента України з прав дитини проаналізував роботу місцевих органів виконавчої влади Черкаської області щодо захисту прав дітей та визначив пріоритетні напрями, які потребують негайної уваги та рішень.

Юрій Павленко також наголосив на обов’язковому виконанні Указу Президента України «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», яким, зокрема, акцентується увага на своєчасному виявленні дітей, які залишились без піклування батьків, надання їм статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, забезпечення захисту особистих, майнових і житлових прав таких дітей; дотримання прав багатодітних сімей; забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Під особливою увагою Президента України, продовжив Юрій Павленко, перебуває питання розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме усиновлення, опіка та піклування, прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу.

За підсумками засідання голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб визначив персональну відповідальність кожного керівника на рівні району та міста за виконання Указу Президента України «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні» та реалізацію впродовж цього року усіх завдань, які поставлені перед місцевими органами виконавчої влади.

Чисельність дитячого населення в Черкаській області протягом останніх 4 років зменшилась на 10,3%( в регіоні 214 319 дитячого населення). Кожна десята дитина виховується в багатодітній сім"ї (в регіоні 6 196 багатодітних сімей, в яких виховується 20 856 дітей.)

Протягом останніх трьох років загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування дещо зменшилась (2008 рік – 2873, 2011 рік – 2612 дітей). На початок 2012 року в регіоні 2 612 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них: 1715 дітей виховуються в сім'ях опікунів, піклувальників; 368 дітей виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу; 497 дітей виховуються в дитячих закладах або навчаються в ПТУ і перебувають поза сімейним оточенням.

ДОВІДКА: З метою створення ефективної моделі надання допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, жертвам домашнього насильства, особам, які потрапили в складні життєві ситуації, регіональною програмою соціально-економічного розвитку Черкаської області на 2012 рік за кошти обласного бюджету передбачено завершення створення двох обласних закладів соціального спрямування: соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та центру соціально-психологічної допомоги.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100