реклама Делікат

Черкаська ДАІ небайдужа до прохань Товариства сліпих. Чекати тим довелося якихось... два роки

Черкаська ДАІ небайдужа до прохань Товариства сліпих. Чекати тим довелося якихось... два роки

Черкаська міліція стверджує, що обмежила швидкість автомобілів по вулиці, де голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб орендує будинок, через прохання Українського товариства сліпих. Причому, лист із проханням надійшов… у липні 2008 року. Відповідну заяву начальника управління ДАІ в Черкаській області Михайла Халаджі розміщено на сайті Управління МВС України в Черкаській області.

Нагадаємо, що нещодавно на прес-конференції міський голова Сергій Одарич розповів, що співробітники ДАІ вимагали в міськвиконкому заборонити рух по вулиці Університетській, де губернатор орендує будинок, а також самовільно встановили знак «Обмеження максимальної швидкості» 40 кілометрів на годину.

«Хочу роз'яснити, що підставою для встановлення цього знака став лист від 9 липня 2008 року голови обласної організації Українського товариства сліпих щодо забезпечення безпеки дорожнього руху по вулиці Університетській, оскільки там розташована черкаська обласна та первинні організації Українського товариства сліпих», - заявив М. Халаджі.

За його словами, для безпеки сліпих пішоходів за ініціативи ДАІ ще у 2008 році було розроблено проектну документацію на будівництво світлофорного об'єкта на перехресті вулиць Благовісна-Університетська. Оскільки міською владою не було вжито заходів щодо встановлення світлофора, Державтоінспекцією було запропоновано встановити знак «Рух заборонено», що продиктовано також надмірною кількістю транспорту, що рухається на вказаному відрізку вулиці Університетської після переїзду сюди обласного БТІ та інших організацій. Крім будівель УТОС, поруч з приміщенням БТІ знаходиться також ЗОШ № 6, учні якої змушені щоденно перетинати проїжджу частину в транспортному потоці.

Халаджі не став обмежуватися тільки поясненнями, він також відразу пішов у наступ на міського голову Черкас. Мовляв, у Державтоінспекції є ряд претензій стосовно організації дорожнього руху.

«На інтернет-сайті «Щоденник Сергія Одарича» черкащани можуть ознайомитися із статею «Асфальтування Луначарки» від 29 вересня. Сам автор стверджує – «комунальники поспішають – метеорологи прогнозують дощі та різке похолодання». Виникає питання: «Чому жителі міста аж до осені їздили розбитими вулицями, і лише зараз проводиться вибірковий ремонт, ефективність якого з настання  несприятливих погодних умов викликає сумнів. Соромно бачити повну відсутність технологій при проведенні ремонтних робіт, і як наслідок – знову розбиті дороги навесні», - резюмує Халаджі, поміж тим зауважуючи, що автодорога до населеного пункту та до самого помешкання Сергія Одарича перебуває в набагато кращому стані, між вулиці міста.

Також Халаджі висловив занепокоєння підготовкою доріг до зимового періоду і підсумував:

«Я не хотів би, щоб працівники ДАІ області ставали заручниками політичних ситуацій і на їх законних вимогах намагалися піаритися деякі політики. Державтоінспекція, як і вся міліція України, поза політикою, її завдання - служіння Закону», - завершив свою заяву Халаджі.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Лмила 05.10.2010 14:56
Чому не хоче? Він там є!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Не байдужий 05.10.2010 14:16
1. Цікаво, що школярі вже кілька років не можуть вийти зі школи на вул. Університетьськ у, оскільки всі проходи перегороджені та забудовані.
2. Світлофорами займяється дочірне підприємство ДАІ
3. В зв'язку з прийняттям державного бюджету в травні, міський прийняли в червні. Тендерні процедури 2,5 місяці. Кінець серпня, початок вересня найшвидший початок ремонту доріг.
4. Про 2-во різний запит сліпих та світлофор за два квартала це головний ДАЇшник за ідіотів усіх рахує?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100