реклама Делікат

Богдан Легоняк - один з десятків відомих діячів культури, які оголосили про публічну підтримку Володимира Сапи, арештованого у справі "Золотої підкови"

Богдан Легоняк - один з десятків відомих діячів культури, які оголосили про публічну підтримку Володимира Сапи, арештованого у справі "Золотої підкови"

9 жовтня о 13 годині у селі Мельники Чигиринського району Черкаської області відбудеться відкриття пам'ятника автору книги «Холодний Яр», письменникові Юрію Горліс-Горському.

Як розповів “Прочерку” завідувач філії “Холодний Яр” Національного історико-культурного заповідника “Чигирин” Богдан Легоняк, пам'ятник планували встановлювати ще на День Конституції, проте через проблеми, які виникли у мецената, який виділив кошти на пам'ятник, та одного з фігурантів по справі “Золота підкова Черкащини” Володимира Сапи, відкриття  відклали.

- Сьогодні Володимир Сапа хоч і перебуває у СІЗО, проте ми з ним поговорили, і він дав свою згоду, сказав — беріть і встановлюйте. На жаль, не зможе бути присутня під час відкриття донька Горліс-Горського, вона сьогодні полетіла до Америки, де їй мають зробити дуже важку операцію. Ми хотіли відкрити пам'ятник на Покрову, але на цей день і так заплановано дуже багато заходів, - пояснив Богдан Легоняк.

Автори пам'ятника - черкаські митці Віктор Крючков та Максим Сірий.

З нагоди відкриття Самоврядна Альтернатива ініціювала акцію-автопробіг “Холодний Яр” за маршрутом “Київ-Черкаси-Холодний Яр”. Організатори закликають усіх небайдужих приєднатися до цієї акції. За словами співорганізатора акції Сергія Кисіля, в автопробігові вже зголосилися взяти участь водії восьми автівок із Києва.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Кока Черкаський 11.10.2010 13:25
Світлини з цієї події та з автопробігу Ви можете переглянути на Фейсбуці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100