Клуб юних моряків з флотилією, який є одним із стратегічних об’єктів розвитку галузі, повернувся в старі приміщення, що знаходяться в центрі Черкас.


– Торік улітку заклад переїхав у приміщення загальноосвітньої школи № 6. Переїзд був зумовлений тим, що надійшла низка документів з різних інстанцій, які свідчили про те, що дітей у тих приміщеннях не можна було залишати. Реконструкцію та капітальний ремонт потребувало більшість приміщень та мереж, – розповідає заступник директора Департаменту освіти та гуманітарної політики, начальник управління освіти Черкаської міської ради Євгеній Степко.

До сьогоднішнього часу вихованці Клубу займалися в школі № 6. Для їхнього користування було виділено 3 кабінети, 2 санвузли, окремий вхід тощо. Юні моряки повноцінно використовують спортивну залу школи, сучасний комп’ютерний клас, чого раніше не було.

– У старих приміщеннях клубу ми провели косметичний ремонт двох навчальних класів, вестибюлю, санвузлу, частково спортзалу. У цьому нам допомогли батьки учнів та особливо депутат міської ради Андрій Більда. СЕС ретельно зробила всі необхідні заміри і дозволила навчання, – зазначає директор Клубу Владислав Підгурський.

Відтепер Клуб у своєму розпорядженні має кілька приміщень: своє історичне, кабінети школи № 6 та базу біля Дніпра, що у с. Свидівок.

У планах керівництва Клубу відкривати нові гуртки. Під керівництвом вчителів діти ведуть історично-пошукову роботу, що з часом дозволить відкрити музей морської справи. Улітку на власній базі знову заплановано провести літній оздоровчо-тренувальний табір.

Також керівництво Клубу активно налагоджує зовнішні зв’язки, зокрема, з українським Чорноморським флотом, профільними навчальними закладами Києва тощо. Юні моряки проходять практику на трасі «Черкаси».


– Усі ці дії і факти свідчать, що ми дотримуємося слова в розвитку позашкільної освіти. Клубу юних моряків з флотилією надані всі умови для його розвитку і ми цьому й надалі сприятимемо, – наголошує Євгеній Степко.

Черкаський клуб юних моряків запрошує на навчання в гуртки судноводіїв, старшин шлюпки, рульових мотористів, комп’ютерної навігації, основ дайвінгу, спортивної рибалки. Гуртки працюють двічі на тиждень. Від недавнього часу для учнів 9-11 класів при клубі функціонує навчально-консультаційний центр для охочих вступити до Київської державної академії водного транспорту.

Заняття проводяться за адресами: бульвар Шевченка, 298, вул. Гоголя, 123 (школа № 6). Довідки за телефонами: 063-436-62-22, 050-249-56-76, 067 913 42-20. Навчання безкоштовне, повідомляють у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Оксана Колісник 20.03.2012 08:18
Дуже добра новина, дісно! Але! Ну що ж поробиш, якщо "але"? :)Написано, що приміщення потребували капітального ремонту, а зроблений косметичний. Це помилка? А чи ж перший етап перед виділенням міською радою грошей на капітальний ремонт за ініціативою пана Більди ? У такому випадку бажаю йому успіхів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 О.ЧУПРИНА 19.03.2012 14:06
Найкраща новина.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100