реклама

реклама

Медичні сестри і фельдшери, які працюють у черкаських школах та дитячих садочках, і далі продовжуватимуть виконувати свої функції.

1_iFa-1maCvOhAt5Lh48EatQ-696x464

Про це у «Фейсбуці» повідомив директор департаменту охорони здоров’я і медичних послуг Олег Стадник.

Щоправда, зміниться підпорядкованість частини цих фахівців.

Що стосується медсестер, які працюють у дошкільних закладах, їх реорганізація не торкнеться зовсім: вони, як і раніше, працюватимуть у штаті дитсадків.

Натомість шкільні медсестри та фельдшери, які наразі отримують зарплату в міській дитячій лікарні, надалі числитимуться працівниками своїх шкіл. «Ми будемо вводити у власний штат таких самих працівників із такими ж функціями, – сказав у коментарі виданню vikka.ua директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Сергій Воронов. – Реорганізація відбуватиметься із 1 квітня. Тож зараз ми підготуємося та будемо просити додаткові гроші для введення таких працівників в штат нашого департаменту».

Що ж до педіатрів, які працюють у школах, то, як твердить Олег Стадник, їм доведеться перейти на роботу в міські центри надання первинної медичної допомоги, де зарплата значно вища (щоправда, і роботи теж додасться).

Усі ці зміни пов’язані з тим, що в результаті реформи охорони здоров’я держава фінансуватиме не посади медичних працівників, а надання ними медичних послуг – обстежень і консультацій за результатами обстежень. Такі послуги надають (а отже, отримуватимуть за це кошти) лише сімейні лікарі, терапевти і педіатри, з якими пацієнти уклали декларації. Отже, шкільні медики, які не здійснюють обстежень і не надають відповідних консультацій, у такому разі залишилися б без фінансування. Щоб цього не допустити, місто й переводить їх у штат освітніх закладів.

За словами Олега Стадника, на маленьких пацієнтах згадані зміни жодним чином не відіб’ються.

Багатьох черкащан турбувало, чому шкільні медичні сестри видають на руки школярам копії форми 063 з інформацією про щеплення. Це не пов’язано з жодними реорганізаціями. Форму 063 батькам слід передати тим педіатрам (сімейним лікарям), із якими вони уклали декларацію. Інформація про щеплення необхідна лікарям для кращого надання медичних послуг.

Фото: 2019god.me

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100