реклама Делікат

Два дбайливих обігрівача Черкас Александров і Шкарабура

Два дбайливих обігрівача Черкас Александров і Шкарабура

У Черкасах включають опалення. Про це сьогодні, 8 жовтня, повідомив перший заступник міського голови Микола Шкарабура.

– Всі необхідні рішення, які стосуються початку опалювального сезону черкаською міською владою вже прийняті. Підписані рішення передбачають поетапне включення протягом кількох днів (відповідно до наявних технічних можливостей, а також відповідно до пріоритетів) тепла усім без винятку. На сьогодні ж, тепло вже включено в лікувальних закладах, частина дитячих садочків опалюється, а частина на стадії включення. Частина мешканців, що проживають в будинках, які обслуговуються ОСББ (об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків) також мають тепло, бо мають лічильники і включаються без будь-яких рішень. Інші будинки, що опалюються від наших теплопостачальних організацій, також з сьогоднішнього дня отримали право на включення тепла. Нині цей процес триває, – розповів Микола Шкарабура. – Чому ми зразу не готові були включити тепло черкащанам, наприклад, 5 чи 6 жовтня? Бо ви самі розумієте, що початок опалювального – 15 жовтня. Та зараз робимо виняток у зв’язку з погіршенням погодних умов, зниженням температури повітря. І після включення тепла, ми вже його не виключатимемо, бо погодні прогнози невтішні.

Звичайно, з настанням опалювального сезону прийшли і проблеми. Так, у деяких будинках міста немає гарячої води, а деякі об’єкти господарювання (об’єкти бюджетної сфери) ще не розрахувалися з теплопостачальними організаціями.

– Гідравлічні випробування завершились давно, але є будинки, що не мають на сьогодні гарячої води, оскільки йде наладка гідравлічного режиму. Але максимум через тиждень усі будинки повинні бути з гарячою водою. У тому числі і мешканці багатостраждального мікрорайону Корольова-Квіткова. Ми там закінчуємо монтаж тепломережі, – повідомив заступник міського голови Володимир Александров. – Що ж до заборгованості установ за газ. На моєму віку ще не було такого, щоб в середині опалювального сезону закривали газ. Думаю, що ні в якої людини, навіть якщо вона втратила розум, не підніметься рука закрити газ на котельні, яка опалює школу чи садочок, коли на дворі мінус десять градусів. Що ж до лімітів на газ… Ніхто не може сказати ні на якому рівні, яким чином сьогодні платити за газ, який став дорожчим, а тарифи на тепло не піднімають. Створена нова комісія, яка розглядатиме і затверджуватиме тарифи, але з нового року. Уся Україна задає питання: яким чином жити до Нового року і подавати тепло людям, бюджетним установам по старим тарифам, а газ оплачувати по новій ціні. Відповіді немає. Тому я кажу, що в Черкасах у нас це не є великою проблемою, бо в нас є перемички з Черкаською ТЕЦ по теплу, по мережах, і більшість черкаських будинків на початку опалювального сезону опалюватимуться від цієї ТЕЦ, але питання, яким чином розраховуватись за газ продовжує стояти на порядку денному…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100